Interessante dingen die je nog niet wist over Portugal

Interessante dingen die je nog niet wist over Portugal

Portugal is een populaire vakantieland in Europa. Iedereen kent Portugal wel van grote steden zoals Lissabon en Porto, het voetbalteam en de lange geschiedenis van het land. Toch zijn er veel dingen die Nederlanders vaak niet weten over Portugal. Hoe is het land ontstaan? Wat zijn populaire gerechten die je daar kunt eten? En wat zijn de meest bekende personen uit  

Hoe is Portugal ontstaan?

Portugal is gelegen in het zuidwesten van Europa. Het land is ontstaan rond de 12de eeuw, toen de stadstaatjes Porto en Lisboa samenkwamen om een eenheid te vormen. In de eeuwen die volgden werd Portugal een machtige zeemacht en ontdekten ze vele nieuwe landen, waaronder Brazilië. In de 16de en 17de eeuw was Portugal op haar hoogtepunt en was het een van de rijkste landen ter wereld. In de 18de en 19de eeuw onderging Portugal echter politieke en economische moeilijkheden en verloor het veel van zijn macht. In de 20ste eeuw werd Portugal een republiek en sindsdien hebben inwoners Portugal het land ontwikkeld tot een moderne democratie met een sterke economie.

Wat kun je eten in Portugal?

Portugal is een land met een rijke en diverse culinaire traditie. Een van de meest populaire gerechten uit Portugal is de "caldo verde", een soep gemaakt van kool, aardappelen en varkensvlees. Een ander populair gerecht is "cozido à portuguesa", een stoofpot met verschillende soorten vlees, groenten en rijst. Ook "bacalhau", gedroogde en gezouten kabeljauw, wordt veel gegeten in Portugal. Deze vis kan op verschillende manieren worden bereid, zoals in een omelet of gefrituurd als "bolinho de bacalhau". Er zijn verder nog talloze andere populaire gerechten uit Portugal, zoals "feijoada" (een stoofpot van bonen en vlees) en "frango de churrasco" (gegrillde kip).

Waar staat Portugal om bekend?

Er zijn verschillende bekende personen uit Portugal, waaronder voetballers Cristiano Ronaldo en José Mourinho, zanger Tony Carreira, en schrijver José Saramago. Cristiano Ronaldo is waarschijnlijk de meest bekende persoon uit Portugal, met zijn succesvolle carrière als voetballer en zijn vele individuele prijzen en records. Verder staat het land bekend om de mooie stranden, prachtige grote steden en kleinere dorpjes.

Wil je alles te weten komen over Portugal? Op Landenexpert vind je nog veel meer informatie over het land.