Dit visum moet je aanvragen voor een bezoek aan Nieuw Zeeland

Dit visum moet je aanvragen voor een bezoek aan Nieuw Zeeland

Sinds oktober 2019 is het verplicht om als u een Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft een NZeTA aanvraag in te dienen voordat u afreist naar Nieuw-Zeeland. Deze aanvraag vervangt het traditionele visum voor Nieuw Zeeland. Een NZeTA is zeer eenvoudig zelf online aan te vragen. Vaak ontvangt u binnen enkele uren de goedkeuring.

Reisdocumenten NZeTA aanvraag

Wanneer u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft dan hoeft u alleen maar in het bezit te zijn van een geldig paspoort die nog minimale 6 maanden geldig is. Dit is gerekend tot de datum dat u Nieuw-Zeeland weer verlaat. Een identiteitskaart is niet voldoende om naar Nieuw-Zeeland te reizen. Let er ook goed op dat u tijdens de aanvraag alle namen uit uw paspoort exact overneemt. Ook komt de letter O niet voor in het Nederlandse Paspoort nummer. dit is altijd het cijfer 0.

Geldigheidsduur NZeTA reistoestemming

Het mooie van een goedgekeurde aanvraag is dat deze 2 jaar geldig is en u kunt gebruiken voor meerdere reizen van telkens maximaal 90 dagen. U kunt dus al ruim voor uw reis de NZeTA aanvragen, op deze manier kunt u met een gerust hart op vakantie naar Nieuw-Zeeland omdat u de reistoestemming al ruim van te voren heeft ontvangen. Ook heeft u voldoende tijd om een normaal visum aan te vragen mocht uw NZeTA in het zeer uitzonderlijke geval worden afgekeurd.

Kosten NZeTA formulier

De kosten van een aanvraag bestaat uit 2 onderdelen die u in 1 transactie afrekent. In de eerste plaats is er de NZeTA aanvraag zelf die NZ$ 12 kost, dit is voor de reistoestemming zelf. Daarnaast is er nog een ander deel en dat is de IVL wat staat voor "International Visitor Conservation and Tourism Levy" dis is een toeristenbelasting die iedere toerist verplicht dient te betalen deze kosten bedragen NZ$ 35. Ook deze is 2 jaar geldig. De totale kosten bedragen dus NZ$ 47.

Waar NZeTA aanvragen

Een NZeTA kunt u zeer eenvoudig in het Nederland aanvragen op NZeTA.nl u kunt u aanvraag volledig in het Nederlands invullen en met elke gewenste betaalmethode zoals iDeal of Bancontact betalen. U aanvraag wordt nog eerst gecontroleerd door iemand die gespecialiseerd is in Visum aanvragen. Op deze manier worden eventuele fouten er nog uitgefilterd.