Dit moet je eens gezien hebben in Italië

Dit moet je eens gezien hebben in Italië

Ga je een rondreis maken door Italië? Dan zijn dit de vier bezienswaardigheden die je niet wilt missen in Italië:

Mount Vesuvius bij Napels

In het zuiden van Italië ligt Napels met als letterlijk hoogtepunt Mount Vesuvius. De Mount Vesuvius is de vulkaan naast de stad Napels en welke bekend is geworden vanwege de explosie waarbij aangrenzende steden zoals Pompeii en Herculaneum bedolven werden onder de as. Op deze archeologische vindplaatsen kunt u uren rondlopen tussen oude Romeinse gebouwen, pleinen en theaters. Maar u kunt er ook voor kiezen om een excursie te maken op Mt. Vesuvius, waarbij u een wandeling zult maken naar de kratermond van de Vesuvius. Als bonus krijgt u een fenomenaal uitzicht over de omgeving van Napels.

Duomo van Milaan

Milaan is niet alleen maar een stad voor shopliefhebbers. Een absolute topattractie in Milaan is de Duomo di Milano, oftewel de kathedraal van Milaan. Deze kathedraal is een toppunt van gotische kunst en staat in het stadscentrum van Milaan. U kunt in de kerk zelf tal van kerkschatten bewonderen of een wandeling maken over het dakterras van de Duomo Milaan, waarbij u zich kunt vergapen aan de vele details van kleine beelden. Vanwege de drukte is het wel aanbevolen vooraf uw Duomo Milaan tickets te reserveren, zodat u met uw tickets vooraf verzekerd bent van het bezoek aan de Dom van Milaan.

Rome met het Colosseum

Uiteraard mag de hoofdstad van Italië, Rome, niet ontbreken bij een rondreis door Italië. Hier treft u oude Romeinse highlights aan zoals het Colosseum amfitheater, het aangrenzende Forum Romanum of het Pantehon welke tegenwoordig dienst doet als kerk. Maar ook de bezienswaardigheden van het Vaticaan mogen niet ontbreken. Ga op bezoek bij de Paus in de Sint Pieter of bezoek de Sixtijnse Kapel die is opgenomen in de route door het Vaticaanse museum. Niet ver van het Vaticaan ligt verder Castel Sant’Angelo, de opvallende Engelenburcht aan de Tiber rivier.

Bezoek Sicilië

Sicilië is het eiland ten zuiden van Italië en heeft een rijke culturele geschiedenis. Zo is Mount Etna, met de gelijknamige vulkaan, een van de opvallende plaatsen op dit eiland. In Agrigento kunt u terug in de Romeinse tijd en treft u tempels aan die u doen denken aan het Parthenon op de Akropolis. Voor pittoreske kustplaatsen is de absolute aanrader Cefalù en uw rondreis Sicilië is niet compleet zonder een bezoek aan Palermo, de chaotische stad. Persoonlijke favoriet zijn ook de spierwitte rotsen van Scala dei Turchi, een unieke kalkstenen klik ten zuiden van Agrigento.