5 handige materialen die iedereen in huis moet hebben

5 handige materialen die iedereen in huis moet hebben

Je mist het niet, totdat je het nodig hebt. Het zijn die kleine, maar o zo handige materialen waar je snel iets mee repareert en die je gebruikt bij het klussen. Denk bijvoorbeeld aan duckt tape en tie wraps. Maar ook een rolmaat, schaar en afdekzeil zijn praktische gebruiksvoorwerpen.

Tie wraps

Tie wraps, wie kent ze niet? Tie wraps zijn kunststof bandjes waarmee je kabels en objecten vast zet. De werking is eenvoudig. Je steekt de punt van het bandje door het gleufje aan de andere kant waardoor er een lus ontstaat. De ribbeltjes op het bandje zorgen ervoor dat het bandje niet terug kan schieten. Tie wraps zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lengtes. Zo vind je op Kortpack wel bijna 300 verschillende tiewraps. Aan de zwarte variant wordt vaak koolstof toegevoegd waardoor ze uv-bestendig zijn en je ze ook buitenshuis mag gebruiken. De witte kabelbinders gebruik je binnenshuis.

Duct tape

Een warme zomerdag en de kinderen willen zwemmen. Helaas, het zwembad is lek. Wat nu? De oplossing is duct tape. Duct tape is een olie- en waterbestendig kleefband. Met dit sterke plakband voer je snel kleine noodreparaties uit. In de lengterichting is het sterk, in de breedte scheur je het makkelijk doormidden. Met duct tape breng je markeringen aan, bundel je materialen en plak je dingen aan elkaar. Vergeet dus niet om een rol duct tape mee te nemen op vakantie!

Scharen

Vrijwel elk huishouden bezit wel één of meerdere scharen. Meestal gebruik je ze voor het knippen van papier, folie of touw. Maar wist je dat er heel veel verschillende soorten scharen zijn? Zo zijn er speciale scharen voor kinderen. Met de botte punt en de gebogen handvatten bieden ze veiligheid en comfort. Ook in de keuken is de schaar een handig hulpmiddel. Een wildschaar knipt wild of gevogelte zonder problemen aan stukken.

Rolmaat

Wil je iets opmeten? Dan heb je een rolmaat nodig. Met dit handige, kleine meetinstrument meet je tot op de millimeter nauwkeurig. Het bestaat uit een omhulsel met een platte onderkant. Hier zit een opening waar je aan een lipje kunt trekken. Er komt dan een meetlint van dun, buigzaam staal uit. Het is roestvast materiaal waardoor het geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

Afdekzeil

Een afdekzeil is handig bij alle mogelijke klussen in en rond huis. Binnenshuis beschermt het zeil je meubels en vloeren tegen verfspatten en stof. Buitenshuis biedt het bescherming tegen regen, wind en stof. Maar het is ook heel geschikt als grondzeil voor onder de tent.