3 voordelen van een keukenadvies aan huis

3 voordelen van een keukenadvies aan huis

Ga je binnenkort verhuizen of een huis laten bouwen? En ben je van plan om in deze woning een nieuwe keuken te plaatsen? Een professionele keukenontwerper kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes. Denk hierbij aan keuzes op het gebied van materiaalgebruik, praktische zaken, maar er zeker ook voor zorgen dat je optimaal gaat genieten in je nieuwe keuken. Hieronder kun je lezen, wat de drie belangrijkste voordelen zijn van een keukenadvies aan huis. Altijd handig om te weten!

Keukenadvies aan huis zorgt voor maatwerk

Het is heel belangrijk dat een ontwerper bij je thuis komt kijken. Er zijn namelijk veel verschillende factoren die meespelen bij het ontwerpen van een keuken, zoals de beschikbare ruimte, jouw praktische eisen en de woonstijl. Om ervoor te zorgen dat je een ontwerp krijgt dat precies bij je past, is het belangrijk om een ontwerper bij je thuis te laten komen. Een ontwerper kan je in dit geval bijvoorbeeld helpen bij het maken van keuzes die bij je interieur passen. Ook kan de ontwerper je helpen bij het kiezen voor de juiste materialen, kleuren en accessoires om je keuken af te maken.  

Precieze maten

Een ontwerper kan ter plekke in een woning de exacte maten opmeten, maar ook bepaalde specifieke situaties beter in kaart brengen. Denk hierbij aan een ‘hoekje ‘waar je graag nog een invulling voor wilt hebben in je keuken. Het is altijd fijn als een ontwerper zo’n ‘hoekje’ in het echt heeft gezien om daadwerkelijk in te kunnen schatten wat hiermee kan worden gedaan. Ook krijgt een ontwerper een beter ruimtelijk gevoel bij de plek van je keuken, als hij/zij deze in het echt heeft gezien.

Apparaten en materialen kiezen

Bij een goed keukenadvies op maat, is het belangrijk dat er ook gekeken wordt naar de materialen en apparaten die er in de keuken worden gebruikt. Als je op de plaats zelf aanwezig bent, krijgt een adviseur een veel beter gevoel bij materialen en apparaten dan dat hij/zij deze alleen op papier intekent. Passen bepaalde materialen wel bij deze plek? Is een bepaald apparaat wel geschikt bij de ruimte waarin de keuken geplaatst moet worden. Op het moment dat een adviseur ter plekke komt kijken en op basis van zijn/haar bevindingen ter plekke een advies geeft, kun je rekenen op een advies die zichzelf terugverdient!