Werk jouw keuken stoer en stijlvol af met een gun metal kraan!

Werk jouw keuken stoer en stijlvol af met een gun metal kraan!

Of je nu gaat voor een nieuwe keuken of bezig gaat met het renoveren van je huidige keuken, je komt altijd voor vele keuzes te staan wat betreft materiaal. De keukenkraan is daar een goed voorbeeld van. Je hebt ze namelijk in vele soorten en maten. Voor ieder wat wils dus kun je wel stellen, maar als jij op zoek bent naar een echte eye catcher voor in je keuken, denk dan eens aan een keukenkraan gun metal.

Materiaal

Met een gun metal keukenkraan ben je verzekerd van een zeer sterke en tevens stoere, maar ook stijlvolle kraan. De kraan is gemaakt van RVS in een zwarte kleur. Doordat gun metal vervaardigd is uit kwalitatieve en duurzame materialen, zoals koper en zink is het uitstekend bestand tegen corrosie. Een kraan gun metal heeft hiermee een zeer lange levensduur.

Montage

Als je een keuken laat plaatsen, heb je zelf uiteraard geen omkijken naar de montage. Wel als je er voor kiest om het zelf te doen. Gelukkig is dit niet zo moeilijk als dat het misschien klinkt. De kraan is namelijk eenvoudig te bevestigen op een standaard wateraansluiting en bijhorende slangen en bevestigingssleutels worden vanuit de meeste leveranciers meegeleverd.

Uitvoeringen

Gun metal keukenkranen zijn er in diverse uitvoeringen. Van rechthoekig, rond tot halfrond, er is altijd wel een model te vinden die past bij de stijl van uw voorkeur. Ook zijn de kranen eenvoudig te bedienen met één hendel. Voor de veiligheid begint de kraan altijd koud. Wel zo prettig, zeker wanneer je (jonge) kinderen hebt.

Onderhoud

Ook wanneer u zich al snel ergert aan vinger-, vet- en watervlekken op uw sanitair is de keuze om te gaan voor een gun metal keukenkraan zeker aan te raden. Afdrukken zijn namelijk nauwelijks zichtbaar. Natuurlijk vraagt deze kraan wel om onderhoud, maar ook hierbij geldt dat gemak bovenaan staat. Vermijd ten alle tijden het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals chloor. Doorgaans is eventjes afdoen met een vochtige microvezeldoek voldoende, maar voor periodiek onderhoud gebruikt u het best heet water in combinatie met gebruik van welbekende huismiddelen, zoals baking soda en azijn. Zeker deze laatste wel even goed mengen en altijd naspoelen met water. Eventueel droog poetsen, meer hoef je niet te doen.

Zeker wanneer je dus op zoek bent naar een kraan met een stoere, maar tegelijkertijd stijlvolle uitstraling, kies je voor een kraan gun metal.