Wat zijn systeemvloeren en wat zijn de voordelen hiervan?

Wat zijn systeemvloeren en wat zijn de voordelen hiervan?

Een systeemvloer is een type vloer die voornamelijk wordt gebruikt door bedrijven. Er zitten verschillende voordelen aan systeemvloeren. Zo zijn ze erg sterk en makkelijk te plaatsen. Daarnaast kan deze ook nog eens gemakkelijk schoongehouden worden. In dit artikel zullen we wat dieper ingaan op de voordelen van systeemvloeren en uitleggen hoe zo’n vloer geplaatst kan worden.

Wat zijn systeemvloeren?

Een systeemvloer is een vloer die neergelegd worden volgens een makkelijk systeem. Meestal zijn de vloeren voor beton, maar er kan ook staal worden gebruikt, of een combinatie van materialen. Systeemvloeren zijn handig, want ze zijn makkelijk aan te leggen, sterk en goed bestand tegen vuil. Ze worden dan ook vaak gebruikt in bedrijven, scholen of andere openbare ruimtes.

Voordelen

Het grootste voordeel van systeemvloeren is dat ze makkelijk aan te leggen zijn op locatie. Dit komt omdat het systeem van de vloer al vastligt, waardoor je niet veel hoeft te meten of andere dingen hoeft uit te zoeken. Daarnaast zijn systeemvloeren ook nog eens erg sterk, omdat ze gemaakt zijn van stevige materialen. Wil je een extra verdieping opzetten in een hal of magazijn? Of wil je ergens een tijdelijke vloer aanleggen? Dan worden hiervoor systeemvloeren gebruikt. Tot slot is een systeemvloer ook makkelijk schoon te houden, doordat er geen naden of kieren zijn waar vuil in kan blijven hangen.

Soorten vloeren

Wanneer we het hebben over systeemvloeren, kunnen we onderscheid maken tussen een aantal soorten. Zo heb je bijvoorbeeld een combinatievloer en een balkenvloer. Een combinatievloer is gemaakt van beton met hiertussen betonbalken, wapeningsnet en EPS isolatiemateriaal. Deze vloeren zijn daarom sterk hebben isoleren erg goed. Combinatievloeren zul je vooral zijn boven de kruipruimte.

Balkenvloeren zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van betonbalken. Deze balken staan op gelijkmatige afstand van elkaar en zijn met elkaar verbonden door middel van platen. Balkenvloeren worden voornamelijk gebruikt in bedrijfshallen.

Verder heb je ook nog TT-vloeren, die in de vorm van een 'T' worden geplaatst om een vloer te maken. Stalen vloeren zijn handig omdat dit materiaal zowel licht en sterk is. Vooral bij het maken van een extra verdieping zijn deze systeemvloeren ideaal.