Wat is mulching?

Wat is mulching?

Als je jouw tuin gezond wilt houden, is onderhoud erg belangrijk. Mulching is een uitstekende manier om je tuin in goede conditie te houden. Door te mulchen ben je actief bezig om de bodem van je tuin gezond te houden, waardoor alles beter zal groeien en bloeien. Mulchen kun je op verschillende manieren en met verschillende materialen doen. Hieronder kun je lezen welke mogelijkheden er zoal zijn, kies jij ook voor de voordelen van mulching?

Hoe werkt het?

Bij mulching, breng je feitelijk een laag organisch afval aan op de bodem. Dit organische afval kan bijvoorbeeld bestaan uit gemaaid gras, compost, maar ook bijvoorbeeld uit houtsnippers. Dit organische afval, trekt langzaam in de bodem en zal voedingsstoffen afgeven, waar bijvoorbeeld jong groeiend gras weer profijt van heeft. Ook als je borders hebt waarin je jonge stekjes hebt geplant, kan organisch afval zorgen voor een betere groei. Naast voeding, kun het de bodem bijvoorbeeld ook beschermen tegen extreme kou. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het gebruik van houtsnippers, dit zorgt ervoor dat de bodem niet snel bevriest en het staat ook nog eens prachtig!

Mulching is duurzaam

Als je duurzaamheid belangrijk vindt, is mulching echt een aanrader. Je gooit hierbij tuinafval namelijk niet weg, je hergebruikt het weer! Hiervoor kun je bijvoorbeeld een composthoop aanleggen, waarbij je als het ware een voorraad organisch afval tot je beschikking hebt. Ook als je voortaan het gras gemaaid hebt, hoef je het gemaaide gras niet meer weg te gooien, maar gebruik je dit voortaan gewoon weer als voeding voor de tuin. Goed voor de toekomst van de aarde dus! Heb je een tuin met bijvoorbeeld veel bomen of lastige hoekjes om te maaien? Overweeg dan eens om een accu grasmaaier aan te schaffen. In dit soort tuinen is maaien met de handgrasmaaier vaak veel werk en met een elektrische maaier zul je veel last hebben van het snoer dat overal achter blijft hangen. Een grasmaaier met een accu zorgt ervoor dat je overal kunt komen en het kost je weinig moeite. Het gras wat je maait met je accu grasmaaier, bewaar je natuurlijk weer om te mulchen. Online vind je gegarandeerde beste accu grasmaaier die naadloos aansluit bij jouw wensen. Dat wordt straks heerlijk mulchen met je accu grasmaaier!