Waarom kiezen voor laminaat?

Waarom kiezen voor laminaat?

Plannen om een nieuwe vloer te gaan leggen? Overweeg dan om te kiezen voor laminaat! Laminaat heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, is onderhoudsvrij en bovendien zijn er veel stijlen waar je uit kunt kiezen. Kies jij ook voor de voordelen van laminaat?

Onderhoudsvrij

Een laminaatvloer heeft als voordeel dat je er vrijwel geen werk aan hebt. Een houten vloer, moet je om de zoveel jaar schuren en schilderen, daar heb je bij een laminaatvloer geen last van. Doordat laminaat glad en strak is, hoef je ook niet bang te zijn dat er vuil op je vloer gaat zitten. Stofzuigen en dweilen is voldoende, om een laminaatvloer netjes te houden. Het is ook de ideale vloer, als je last hebt van huisstofmijt. Er blijft geen stof op de vloer liggen, dus kun je hier ook geen last van krijgen. Voor gezinnen met (jonge) kinderen, is een laminaatvloer ook aan te raden. Je dweilt gemakkelijk iets op en je hoeft nooit bang te zijn dat er een vieze vlek in je vloer achterblijft. Ideaal toch?

Uitstekende investering

Doordat laminaat een relatief goedkope vloer is, hoeft een nieuwe vloer niet veel geld te kosten. Hier komt nog bij dat je een laminaatvloer prima zelf kunt leggen, dus kosten voor een vloerenlegger heb je ook niet. Komt bij dat je niet na een paar jaar alweer bijvoorbeeld je vloer moet schuren en schilderen, zoals dit bij een houten vloer wel het geval is. Een laminaatvloer is vrijwel onderhoudsvrij, dus je hoeft geen speciale schoonmaakmiddelen in huis te halen, ook dit scheelt weer in de kosten. Als je profiteert van een laminaat aanbieding, wordt je vloer nog voordeliger!

Ruime keuze aan stijlen

Laminaat is er in veel verschillende kleuren en stijlen. Hou je van een klassieke, warme stijl? Of heb je een minimalistische inrichting en wil je gaan voor een rustige, natuurlijke uitstraling? Je kunt kiezen uit deze twee stijlen, maar je kunt uit nog veel meer stijlen kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stijlen industrieel of landelijk. Laminaat is dus niet alleen voordelig in de aanschaf, je bepaalt ook nog eens helemaal zelf, voor welke stijl je wilt gaan. Kies jij ook voor de voordelen van laminaat?