Tips als je naar Athene gaat

Tips als je naar Athene gaat

Ga je binnenkort naar Athene? Dat is een zeer verstandige keuze! De hoofdstad van Griekenland heeft namelijk zeer veel te bieden. Je vindt er prachtige monumenten, tempels, maar ook kun je er genieten van lokale gerechten. Het klimaat in Athene is heerlijk, veel bezienswaardigheden liggen dichtbij elkaar en de lokale bevolking is zeer vriendelijk. Ben je van plan om een aantal bezienswaardigheden te gaan bezoeken? Wij hebben een aantal goede tips voor je!

Wissel oud af met nieuw

Het leuke van Athene is dat je er prima de oude tijd kunt afwisselen met de nieuwe tijd. Breng hiervoor bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige wijk Pláka. Hier vind je indrukwekkende monumenten van vroeger die zeer de moeite waard zijn om te bezichtigen, maar je kunt er ook heerlijk shoppen en lekker genieten van Griekse lokale gerechten. Het voordeel van deze wijk is, dat je ook nog eens alles op loopafstand kunt doen. Zo kun je in korte tijd veel van Athene zien, maar bovendien is er ook nog voldoende tijd om lekker te ontspannen. Als je in Athene bent, ga dan ook zeker naar de Oude Agora. Vroeger was dit namelijk het centrale gedeelte van de stad, hier is nog veel van terug te zien. Hier ontstonden vroeger de eerste markten, later kwamen hier de winkels. Ook kwam de bevolking hier veel samen en werd Athene vanuit deze plek bestuurd. Zeker het bezoeken waard dus!

Waarom zeker naar de Akropolis?

Deze rots van 156 meter hoog, is de trots van Athene. De Akropolis is ook nog eens de eyecatcher van de stad, want de rots ligt midden in Athene. Het bijzondere aan de Akropolis is dat je er heel veel verschillende bezienswaardigheden kunt vinden. Ideaal, als je ervan houdt om veel bezienswaardigheden te combineren, hierdoor kun je in korte tijd veel zien, zonder dat je dit veel tijd hoeft te kosten. Op deze rots vind je bijvoorbeeld de Oude Athenatempel, gewijd aan godin Athena. Ook vind je er het Parthenon, het grootste gebouw op de Akropolis. Destijds werd dit gebouw neergezet door de Grieken om te laten zien hoe ver zij al waren op het gebied van onder andere architectuur. Bestel vooraf je Akropolis tickets online, hierdoor hoef je niet te wachten in de wachtrij en kun je zo doorlopen. Ideaal toch?