Legionella, voorkomen is beter dan genezen

Niet iedereen heeft weet denk wat legionella is en wat het inhoudt. Daarom is het goed om je er even kort in te verdiepen, want legionella kan hele nare gevolgen hebben die in het ergste geval zelfs dodelijk kan zijn. Wat doet deze bacterie en waar komt deze vandaan? Voorkomen is beter dan genezen, ook dit geval is dit zeker waar. Legionella bestrijding is beter dan het genezen van legionella. Zorg ervoor dat je niet teveel in aanraking komt met deze bacterie. Ik zeg expres, niet teveel. We komen namelijk allemaal in aanraking met legionella, alleen dit is een zodanige kleine hoeveelheid dat we er zelf helemaal niks aan merken. Het lichaam breekt deze bacterie zo snel mogelijk af zodat we ook geen symptomen merken van deze bacterie.

Waar zit de bacterie

Als we denken aan legionella bestrijding, dan moet je beseffen dat dit alles met het water uit de kraan te maken heeft. legionella zit namelijk in het kraanwater. Ook de kleine hoeveelheden zitten in het kraanwater. Dus elke keer als wij de kraan openzetten worden wij bloot gesteld aan deze bacterie. De kleine hoeveelheden en concentraties maakt in dat opzicht niet uit. De grote concentraties wel. Die kan het lichaam niet zo snel afbreken en dat gaat dus zorgen voor klachten. Om dit te voorkomen is legionella bestrijding misschien wel noodzakelijk. Vaak als je merkt dat je symptomen hebt van legionella, dan is het al te laat om aan legionella bestrijding te beginnen. De bacterie groeit alleen met een aantal voorwaarden, zo groeit het alleen bij stilstaand water en bij hogere temperaturen.

Voorkomen

Legionella bestrijding houdt in dat het water wordt gezuiverd, en de grote concentraties van de bacterie worden verwijderd. Zo kun jij onbezorgd de kraan gebruiken en het drinkwater ook. Zonder dat je denkt dat je een besmetting op kan lopen.