Kan Ripple de nieuwe Bitcoin worden?

Bitcoin heeft sommige beleggers erg rijk gemaakt. Degenen die de digitale valuta in de oude dagen kochten toen het voor een paar dollars werd verhandeld. En het zou meer beleggers rijk kunnen maken, mits het blijft stijgen naar nieuwe hoogtepunten. Gigantisch interessant dus om de XRP koers goed in de gaten te houden.

Maar dat is onwaarschijnlijk, want grote prijsstijgingen zijn moeilijk te behalen met deze prijsniveaus – ten noorden van $ 10.000.

Toch is er Ripple, handelend onder een $ 1. En er zijn experts die geloven dat het op een dag de volgende Bitcoin zou kunnen zijn.Craig Cole van CryptoMaps is een van die experts. “Ripple is misschien wel de katalysator in het mainstream maken van cryptocurrency”, zegt Cole.

Dankzij de snellere transactiesnelheden en lagere tarieven is het voor financiële systemen eenvoudiger om de virtuele valuta te omarmen, wat deels de reden is waarom de waarde van Ripple dit jaar dramatisch is toegenomen. Ripple helpt financiële instellingen geld te besparen en er wordt alleen verwacht dat dit zelfs nog meer voorkomt in betalingsstromen. De virtuele valuta is zeker in opkomst en heeft het potentieel om als eerste te fungeren als een echte industrie te ontwrichten, en als dat het geval is, verwacht dan dat XRP in de nabije toekomst Bitcoin-achtige niveaus van alomtegenwoordigheid zal bereiken.

John-Paul McCaffrey, Associate Director ITRC, Long Island University, is het hiermee eens. “Hoewel er momenteel geen platform is om fiat valuta uit te wisselen voor Ripple (XRP), kan dit eerder veranderen dan je denkt”, zegt McCaffrey. “Er is speculatie dat Coinbase dit zal toevoegen aan hun lijst met cryptocurrencies die ze beschikbaar hebben voor fiat-uitwisseling. Het bieden van eenvoudige liquiditeit via Coinbase alleen zal nieuwe interesse in XRP aantrekken. ”

Dat zal enige tijd duren, zegt Roman Guelfi-GibbsCEO, Lead Systems Designer voor Pinnacle Brilliance Systems Inc.

Ripple heeft zeker het potentieel om omhoog te gaan in 2018, maar ik denk dat het waarschijnlijker is in 2019. Naarmate de markt merkt dat meer projecten worden gecodeerd in andere algoritmen zoals XRP, zal ETH waarschijnlijk een achterbank nemen naar de volgende grote munt / token. Het zal enige tijd duren voordat de markten dit verteren, dus ik projecteer 2019 als de waarschijnlijke tijd om het te laten plaatsvinden. Natuurlijk, met crypto, kan alles gebeuren, dus kijk goed.

Niet iedereen is zo enthousiast over de vooruitzichten dat Ripple achterhaalt met Bitcoin. Zoals Shidan Gouran, president van Global Block Chain Technologies.

Het is onwaarschijnlijk dat Ripple in 2018 zal oplopen met een of twee inkepingen in de cryptocurrency-wereld, en dit is om drie redenen het geval. De eerste reden is het enorme dollarvolume dat elk van de drie valuta’s in de topposities scheidt, in termen van hun marktkapitalisatie. Bitcoin is op meer dan $ 191 miljard, Ethereum is op meer dan $ 84 miljard, en Ripple is op meer dan $ 35 miljard. Om Ethereum te verdringen zou een tekort van ongeveer $ 49 miljard nodig zijn om te worden gesloten (wat meer is dan het dubbele nationale BBP van IJsland). De tweede reden is dat de use cases voor Ripple voornamelijk zijn voor de handel in activa, niet voor dagelijkse uitgaven. Naarmate de consumenten zich meer bewust zijn van cryptocurrencies in 2018 en daarna, zal de interesse van de massa’s liggen bij cryptocurrencies die kunnen worden gebruikt als valuta, niet alleen voor beleggingstransacties. Ten slotte is de derde reden dat omdat Ripple niet met fiat-valuta’s kan worden gekocht, men bestaande cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum moet kopen om XRP te kopen. Dit gaat verder met het voeden van de vraag naar Bitcoin en Ethereum en zal alleen hun positie als de twee beste cryptocurrencies op de markt stollen.

Eigenlijk is het laatste punt niet langer waar. Onlangs heeft de Franse beurs bitit.io Ripple en Litecoin toegevoegd aan zijn muntaanbod. Dit betekent dat Ripple nu rechtstreeks kan worden gekocht. Althans dat is wat de site beweert, hoewel ik niet kon nagaan hoe gemakkelijk het proces is en wat de relevante kosten zijn.

Toch moeten Ripple-investeerders nog geruime tijd wachten voordat ze het succes van vroege Bitcoin-investeerders repliceren, op voorwaarde dat het tractie krijgt van gebruikers – en dat grote regeringen, grote banken of hackers cryptocurrencies niet over de hele linie verpletteren.