Is Zakynthos geschikt om te golfen?

Is Zakynthos geschikt om te golfen?

Zakynthos, ook wel bekend als de bloem van het oosten, is een prachtig Grieks eiland dat jaarlijks vele toeristen trekt. Met zijn gouden stranden, turquoise wateren en bruisende nachtleven, is het geen wonder dat Zakynthos een populaire bestemming is. Maar is het eiland ook geschikt om te golfen? In dit artikel zullen we de mogelijkheden voor golfen op Zakynthos verkennen en ontdekken waarom het eiland wel of niet de ideale bestemming is voor golfers.

De golfbaan op Zakynthos

Op Zakynthos is er één golfbaan, de Zakynthos Golf Club. Deze baan is gelegen in het zuidelijke deel van het eiland, nabij het dorp Vassilikos. De golfbaan biedt een prachtig uitzicht op de omringende natuur en de Ionische Zee. Het is een 18-holes baan met uitdagende fairways en greens. De baan is ontworpen door de bekende golfarchitect Graham Marsh en is geschikt voor zowel beginners als ervaren golfers.

Klimaat en omgeving

Het klimaat op Zakynthos is mediterraan, met warme zomers en milde winters. Dit betekent dat golfen het hele jaar door mogelijk is. De zomermaanden kunnen echter erg heet zijn, waardoor het aan te raden is om 's ochtends vroeg of 's avonds laat te golfen. De omgeving van Zakynthos is ook prachtig, met veel groen en adembenemende uitzichten. Dit zorgt voor een ontspannen en inspirerende golfervaring.

De nabijgelegen attracties

Naast golfen, heeft Zakynthos ook veel andere attracties te bieden. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, zoals het beroemde Navagio-strand. Ook het schildpaddeneiland Marathonisi en de Blauwe Grotten zijn populaire toeristische bestemmingen. Daarnaast biedt Zakynthos ook tal van watersportmogelijkheden, zoals snorkelen en duiken. Na het golfen is er dus genoeg te doen en te ontdekken op het eiland.

De bereikbaarheid

Zakynthos is goed bereikbaar vanuit Nederland en andere Europese landen. Er zijn regelmatig rechtstreekse vluchten naar de internationale luchthaven van Zakynthos. Ook zijn er veerboten die het eiland verbinden met het vasteland van Griekenland. Dit maakt het gemakkelijk om het eiland te bereiken en er te genieten van een heerlijke golfvakantie.

Alternatieve golfmogelijkheden

Hoewel de Zakynthos Golf Club de enige golfbaan op het eiland is, zijn er ook alternatieve golfmogelijkheden in de regio. Het nabijgelegen eiland Kefalonia heeft bijvoorbeeld ook een mooie golfbaan. Daarnaast zijn er op het vasteland van Griekenland meerdere golfbanen te vinden. Voor golfers die graag meerdere banen willen spelen tijdens hun vakantie, kan een combinatie van Zakynthos en een ander Grieks eiland of het vasteland dus een goede optie zijn.

Agios Sostis

Eén van de populaire bestemmingen op Zakynthos is Agios Sostis. Dit schilderachtige dorpje ligt in het zuiden van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Met zijn smalle straatjes, traditionele huizen en gezellige tavernes is Agios Sostis een heerlijke plek om te bezoeken. Na een dag golfen kun je hier genieten van de heerlijke Griekse keuken en ontspannen op een terras met uitzicht op de zee. Agios Sostis is zeker een bezoek waard tijdens je golfvakantie op Zakynthos. Naar Agios Sostis op vakantie? Dat kun je vandaag nog online regelen!