Je eerste e-liquid kopen

Als je besloten hebt welke e-sigaret je wil gaan kopen is de volgende logische stap het uitkiezen van een e-liquid die je wil gaan kopen. Je gaat je eerste e-liquid kopen, wat is nou belangrijk om op te letten, daar gaan we met dit artikel uitgebreide uitleg over geven.

E-liquid is een stroop achtige vloeistof, e-liquid is niet zo dun als water zoals veel beginnende dampers denken. E-liquid is opgebouwd uit propyleen glycol, plantaardige glycerine, nicotine en gedestilleerd water. De eerste twee stoffen zijn zoet stoffen die ook in de Europese voedingsindustrie worden gebruikt, nicotine is de stof waarom er sigaretten gerookt worden en wat gedestilleerd water is spreekt voor zich.

Ga je een e-liquid kopen dan zal je eerst zoeken naar een smaak die je voorkeur heeft, deze dien je zelf uit te zoeken, aangezien smaak voor iedereen een persoonlijke voorkeur is kunnen wij je daar niet bij helpen. E-liquid is verkrijgbaar in vele verschillende smaken, van fruit, tabak, frisdrank en alcoholsmaken en nog veel meer smaken.

Hoeveelheid nicotine in e-liquid

De volgende logische stap is ook direct de belangrijkste stap bij het kopen van een e-liquid. Hoeveel nicotine dient jouw e-liquid te bevatten, dat is een hele belangrijke factor. De meest gangbare nicotine gehaltes bij e-liquid zijn 0,6,12 en 18mg nicotine per ml e-liquid.

Als je e-liquid teveel nicotine bevat zal je een onprettig gevoel in je keel ervaren en in het ergste geval wordt je duizelig na een paar teugen aan de e-sigaret. Is dat het geval, overweeg dan een stap lager te gaan in het nicotine gehalte.

Iemand die te weinig nicotine in zijn of haar e-liquid heeft zal blijven dampen om te compenseren wat hij of zij te kort komt, helaas werkt het zo niet. Als je niet oppast ga je nog meer dampen dan je voorheen sigaretten gerookt hebt. Is dat het geval ga dan een stap hoger in het nicotine gehalte.