Zo maak je je eigen dahliaveld

Zo maak je je eigen dahliaveld

Als je een vleugje schoonheid aan je tuin wilt toevoegen, waarom probeer je dan niet je eigen dahliaveld aan te leggen? Het is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je op zoek bent naar dahlia's in je eigen tuin, heb je geluk! In deze blogpost laten we je zien hoe je je eigen dahliaveld kunt maken. 

Wat is een dahlia?

Dahlia's zijn een van de mooiste bloemen die er bestaan. Ze zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten, en ze kunnen elke tuin opfleuren. Een dahlia is een bloeiende plant die meestal zo'n 3 tot 5 meter hoog wordt. Dahlia's komen oorspronkelijk uit Mexico en Midden-Amerika en worden sinds het begin van de 19e eeuw in Europa gekweekt. Er zijn veel verschillende soorten dahlia's, die verkrijgbaar zijn in een breed scala van kleuren, waaronder wit, geel, roze, rood, paars en oranje. Dahlia's zijn relatief gemakkelijk te kweken en te verzorgen, en ze vormen een uitstekende aanvulling voor elke tuin.

Waar kan je dahlia's kopen?

Je kunt dahlia kopen bij FAM Flower Farm. De dahlia’s van FAM Flower Farm komen van hun eigen dahliakwekerij in Lisse, waardoor je hier ook exclusieve dahlia’s kunt kopen. Zo vul jij jouw tuin met unieke en bijzondere dahlia's! Je kunt eenvoudig dahliaknollen en andere bollen bestellen via de website en je krijgt je bestelling thuisbezorgd wanneer het tijd is om te gaan planten.

Hoeveel dahlia's heb je nodig?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat dit afhangt van de grootte en indeling van je tuin, en van de hoeveelheid andere planten die je hebt Een goede vuistregel is echter om minstens 10 dahlia's per vierkante meter te planten. Dit zorgt voor een volle en levendige tuin.

Waarom dahlia's kweken?

Dahlia's zijn niet alleen mooi, ze zijn ook gemakkelijk te kweken. Met een beetje aandacht en zorg heb je in een mum van tijd een bloeiend dahliaveld. Hier zijn enkele redenen waarom je het kweken van dahlia's zou moeten overwegen:

1. Dahlia's zijn relatief onderhoudsarm.

2. Ze zijn er in een breed scala aan kleuren en maten, zodat je de perfecte bloemen voor jouw tuin kunt vinden.

3. Dahlia's zijn lang houdbare bloemen, dus je kunt er het hele seizoen van genieten.

4. Het zijn geweldige snijbloemen, dus je kun ze ook gebruiken om je huis op te fleuren of om cadeau te geven.

5. Je kunt dahlia’s ook in potten planten, waardoor je geen (grote) tuin nodig hebt voor een dahliaveld.

De verzorging van dahlia's

Dahlia's zijn een van de mooiste bloemen en een geweldige aanvulling op elke tuin. Maar zoals alle planten hebben ze de juiste verzorging nodig om goed te gedijen. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van dahlia's:

 - Geef ze regelmatig water als het droog is. Dahlia's hebben ongeveer 5 cm water per week nodig, dus geef ze diep en gelijkmatig water.

- Verwijder de uitgebloeide bloemen. Dit betekent dat je de reeds uitgebloeide en afgestorven bloemen verwijdert. Dit zal de plant aanmoedigen om meer bloemen te produceren.

 - Bescherm ze tegen vorst. Dahlia's zijn tere planten, dus als er kans is op vorst, bedek ze dan 's nachts met een laken of deken.

 Door deze eenvoudige tips op te volgen, kan je de hele zomer genieten van prachtige dahlia's!

Conclusie

Met een beetje planning en inspanning kan je gemakkelijk je eigen dahliaveld aanleggen. Door de tips in dit artikel te volgen, ben je op weg om prachtige dahlia's te kweken die kleur en leven in je tuin brengen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog en geniet nog jaren!