Zelf planten kweken? Dit zijn de voordelen van een kweektent

Zelf planten kweken? Dit zijn de voordelen van een kweektent

Heb je altijd al willen planten kweken thuis, maar weet je niet waar te beginnen? Een kweektent is dan een uitstekende optie. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van het kweken in een kweektent. Zo zal je plantjes beter beschermd zijn tegen slechte weersomstandigheden en kun je zorgen voor optimale omstandigheden. Kweektenten hoeven helemaal niet duur te zijn en je kunt direct beginnen met het groeien van planten, groente en fruit.

Ideale omstandigheden

Een kweektent biedt planten de juiste omstandigheden voor een optimale plantengroei. Denk hierbij aan het warmte- en luchtvochtigheidsniveau, maar ook de intensiteit en kleur van het licht. Met een kweektent kun je alle factoren precies in de gaten houden en inspelen op wat planten nodig hebben. De planten hebben in een kweektent ook altijd genoeg bescherming tegen vorst, regen, insecten en bepaalde plantenziektes. Groei je jouw planten in een kweektent? Dan zullen deze dus veel beter groeien dan planten die je buiten plant.

Is kweken in een kweektent duur?

Als je wilt gaan kweken in een kweektent, zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. De kweektent zelf natuurlijk, maar ook apparatuur om het te laten werken. Gelukkig hoeft kweken in een kweektent niet duur te zijn. Een kweektent is al verkrijgbaar vanaf €100 - €400. Je kunt een losse kweektent kopen, maar ook een pakket bij een growshop met daarin alle onderdelen die je nodig hebt. De meeste kweektenten maken gebruik van LED verlichting. Het voordeel hiervan is dat LED lampen efficiënt energie verbruiken. Deze lampen kun je makkelijk instellen op kleur en felheid en zijn veel minder slecht voor het milieu.

Wat heb je allemaal nodig?

Naast de kweektent zelf zul je een afzuiger, kweeklampen, een koolstoffilter, luchtslangen en een ventilator nodig hebben voor luchtcirculatie in de kweektent. Je kunt deze spullen los kopen, maar het is natuurlijk veel handiger om alles in één pakket te kopen. Zo kun je direct beginnen met het kweken van planten.

Als je thuis je eigen planten wilt kweken, is een kweektent kopen ideaal. Je bent ervan verzekerd dat je planten optimaal groeien en dat het kweken niet zal mislukken. Lees wel even goed de veiligheidsinstructies door van alle onderdelen voordat je begint.