Vandaag nog starten met stroom besparen?

Vandaag nog starten met stroom besparen?

Wil je wat duurzamer gaan leven? Minder energie gaan verbruiken? Je kunt vandaag nog beginnen met het minder verbruiken van stroom. Dat is goed voor de toekomst van de aarde, maar zeker ook voor je portemonnee. Je zult nog verbaasd zijn hoeveel je maandelijks kunt besparen, zonder dat je dit moeite hoeft te kosten. Bovendien hoeft minder stroomverbruik, ook niet ten koste te gaan van je woongenot. Hoe jij vandaag nog kunt starten met het besparen van stroom? Je leest het hieronder!

Waslijn bespaart veel stroom

Heb jij een droogrek? Dan kun je vandaag nog starten met het besparen van stroom! Stop je wasgoed niet meer in de droger, maar hang deze voortaan altijd aan het droogrek. Je kunt hiermee bijna honderd euro aan stroom per jaar besparen. Het ophangen van de was buiten in het voorjaar en de zomer, is overigens ook nog eens een leuk klusje om te doen en je komt meteen even in de buitenlucht. In de herfst en winter kun je natuurlijk prima je was op zolder of op een lege kamer op het droogrek laten drogen. Dat wordt jaarrond besparen op stroom!

Was op lagere temperaturen

Een snelle, concrete manier van stroom besparen, is het wassen op lagere temperaturen. Door bijvoorbeeld je was op 30 graden te wassen in plaats van 60 graden, kun je op jaarbasis aardig wat stroom besparen. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je was niet schoon wordt, het kost alleen wel wat meer tijd. Heb je een keer een flinke vlek, dan kun je altijd nog besluiten om op een wat hogere temperatuur te wassen. Veel wasmachines hebben een eco-stand, waarmee je ook stroom bespaart, maak hier ook zoveel mogelijk gebruik van. Dat wordt flink stroom besparen!

Kies voor LED verlichting

Door traditionele verlichting te vervangen door LED verlichting, bespaar je veel stroom. LED verlichting verbruikt tot wel 90% minder stroom dan traditionele verlichting. Als je nagaat dat je in iedere ruimte wel verlichting hebt hangen, kan deze besparing nog flink oplopen. Naast het feit dat LED verlichting minder stroom verbruikt, kun je ook nog eens rekenen op een hogere lichtopbrengst en is deze verlichting veel veiliger voor kinderen. Een LED lampje wordt namelijk niet heet, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je kinderen zich eraan bezeren. LED verlichting heeft bovendien ook nog eens een veel langere levensduur dan traditionele verlichting. Een prima investering dus!