Hoeveel elektrische autorijders gaan er dit jaar met de EV op vakantie?

Hoeveel elektrische autorijders gaan er dit jaar met de EV op vakantie?

De populariteit van elektrische auto's blijft groeien en steeds meer mensen stappen over op deze milieuvriendelijke vorm van mobiliteit. Maar hoe zit het met elektrische autovakanties? Gaan er ook steeds meer mensen met hun elektrische auto op vakantie? Uit recent onderzoek blijkt dat het aantal elektrische autorijders dat met de EV op vakantie gaat, gestaag toeneemt. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de resultaten van het onderzoek en kijken hoeveel elektrische autorijders er dit jaar met de EV op vakantie gaan.

Om inzicht te krijgen in de populariteit van elektrische autovakanties heeft een bekend mobiliteitsplatform een onderzoek uitgevoerd. Aan het onderzoek van elektrische autovakanties hebben duizenden elektrische autorijders deelgenomen. Uit de resultaten blijkt dat het aantal mensen dat met hun elektrische auto op vakantie gaat, aanzienlijk stijgt. Maar liefst 60% van de ondervraagden gaf aan dat ze van plan zijn om dit jaar met hun elektrische auto op vakantie te gaan. Dit is een opvallende stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Toename van het aantal laadpunten

Een belangrijke reden voor de stijging van elektrische autovakanties is de toename van het aantal laadpunten. Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer vakantiebestemmingen beschikken over voldoende laadinfrastructuur. Dit maakt het voor elektrische autorijders veel gemakkelijker om met hun EV op vakantie te gaan. Daarnaast geeft het onderzoek aan dat de kwaliteit van de laadpunten ook verbeterd is. Hierdoor kunnen elektrische autorijders sneller en efficiënter hun auto opladen tijdens hun vakantie. Wil je meer weten over de resultaten van het onderzoek naar elektrische autovakanties? Download het onderzoek hier.

Voordelen van een elektrische autovakantie

Naast de toename in populariteit van elektrische autovakanties, zijn er ook diverse voordelen verbonden aan het reizen met een elektrische auto. In het onderzoek worden een aantal voordelen genoemd. Zo is het rijden met een elektrische auto goedkoper dan met een benzine- of dieselauto. Daarnaast is het reizen met een elektrische auto milieuvriendelijker, omdat er geen CO2 wordt uitgestoten tijdens het rijden. Bovendien ervaren veel elektrische autorijders het rijden in een EV als comfortabeler en stiller.

Verwachtingen voor de toekomst

Gezien de stijgende populariteit van elektrische autovakanties en de voordelen die daaraan verbonden zijn, is het aannemelijk dat het aantal elektrische autorijders dat met de EV op vakantie gaat, de komende jaren verder zal toenemen. Het is te verwachten dat er steeds meer laadpunten zullen worden geïnstalleerd op vakantiebestemmingen, waardoor het nog gemakkelijker wordt om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Daarnaast zullen nieuwe technologieën en innovaties ervoor zorgen dat elektrische auto's steeds efficiënter worden, waardoor de actieradius vergroot wordt en het reizen met een EV nog aantrekkelijker wordt.

Uit het recente onderzoek blijkt dat steeds meer elektrische autorijders ervoor kiezen om met de EV op vakantie te gaan. De toename van het aantal laadpunten en de voordelen die verbonden zijn aan elektrische autovakanties dragen bij aan deze stijgende populariteit. Wil je meer weten over elektrische autovakanties? Download dan het volledige onderzoek en leer van de ervaringen en adviezen van andere elektrische autorijders.