10 kilo afvallen met ​deze simpele tips

10 kilo afvallen met ​deze simpele tips

Gezond eten heeft voornamelijk te maken met pure en onbewerkte producten kiezen. Probeer goed te letten op wat er op de etiketten staat. Hoe minder ingrediënten, hoe beter. ​Kant en klare maaltijden zijn over het algemeen een bron van simpele koolhydraten en bevatten erg veel zout en chemische toevoegingen. Als je even snel wilt eten, is een pakje diepvriesgroente een betere keuze.

​Yoghurt en andere zuivel met smaakjes: Deze zuivel is in hoge mate bewerkt, bevat veel chemische toevoegingen en suiker of suikervervangers. Deze belasten je lichaam. Naturel volvette yoghurt en kwark zijn een betere keuze. ​Koekjes voor tussendoor: Deze koeken worden als gezond gezien. Maar of ze nu suiker, honing of gedroogd fruit bevatten als zoetmaker, ze bevatten allemaal veel suiker. Daardoor zijn ze eigenlijk geen goed tussendoortje.

Wil jij graag gezond eten? Maak dan zo veel mogelijk je eigen maaltijden klaar, zonder gebruik te maken van kant en klare sauzen, kruidenmixen en dressings. Met enkele ingrediënten maak je deze gemakkelijk zelf. Verse of gedroogde kruiden en specerijen zijn gezond en maken elke maaltijd een echte smaaksensatie. Ook je tussendoortjes kun je beter zelf maken, zodat je weet wat erin zit en je altijd iets voedzaams kunt nemen.

Hieronder vind je een aantal tips waarmee je kunt afvallen. Wanneer je nog meer tips wilt kun je kijken naar dit artikel van YellowFit.

Moe en niet fit

De eerste week van het dieet voel je je meestal nog niet heel fit en energiek. Dit komt wel! Maar je zult even door het begin moeten komen. Dan moet je lichaam omschakelen van suikerverbranding naar vetverbranding. Dit duurt 1 tot 2 weken. Geef dan niet op. Het is juist een teken dat je lichaam aan het werk is en dat er verandering plaatsvindt.

Eerst ging het heel snel!

De eerste week zul je veel gewicht verliezen, maar daarna gaat het wat minder snel. Hoe dat komt? Die eerste kilo’s zijn voornamelijk vocht en geen vet. Je lichaam gaat de glycogeenvoorraden aanspreken en die houden ook veel water vast. Pas na de eerste week ga je daadwerkelijk vet verbranden. Dat gaat langzamer en dus gaat ook het gewichtsverlies wat rustiger. Maar je bent nog steeds aan het afvallen. Geen reden dus om te denken dat het niet werkt.

Een levensstijl in plaats van een dieet

Als je een dieet gaat volgen, dan weet je dat dat maar tijdelijk is. Je wilt afvallen, je eet een tijdje anders en daarna ga je weer gewoon eten. Maar het koolhydraatarme dieet valt hier eigenlijk niet onder. Het is een gezonde levensstijl en als je eenmaal die 10 kilo afgevallen bent, kun je op deze manier blijven eten.

Als je eenmaal op gewicht bent kun je meer koolhydraten gaan eten. Neem weer wat meer fruit maar laat enkelvoudige koolhydraten vooral links liggen. Verhoog de koolhydraten totdat het niet meer lekker voelt. Prima op die manier jouw balans te vinden.

Gemakkelijk op gewicht blijven

Niet alleen gaat afvallen snel en eenvoudig, maar als je op je goede gewicht bent, kun je koolhydraatarm blijven eten, zodat je dit gewicht kunt vasthouden. Dit blijkt uit dit onderzoek. Het is een gezonde en complete manier van eten, wat je zo lang je wilt kunt blijven doen.

Zo voorkom je ook het bekende jojo-effect, waar veel mensen last van hebben. Als je na een dieet weer gewoon gaat eten, kan het gebeuren dat je toch weer aankomt. Blijf dus gezond en lekker eten met het koolhydraatarme dieet.