Windmolenpark

Wat doet een energieadviseur?

De energiemarkt veranderd voortdurend. Vaak wordt hier door bedrijven, maar ook door de overheid, te langzaam om gereageerd. Het is dan ook wel moeilijk om alles bij te houden wanneer dit constant veranderd. Hier zou de energiebranche zelf wat aan kunnen doen. Volgens iedere energieadviseur moeten zij zich zo aanpassen, dat er beter gereageerd kan worden op veranderingen. De energiebranche zal hiervoor druk opzoek moeten naar nieuwe businessmodellen.

Het energielandschap

Belangrijk hierbij is om de huidige energiemarkt goed te monitoren, want wanneer je dit goed in de gaten houdt kun je de toekomst van de energiemarkt enigszins voorspellen. Een trend van dit moment is de overgang naar een hernieuwbaar energielandschap, een grote kans dat dit zich dus doorzet. Dit hernieuwd energielandschap bestaat uit de grote windparken, welke je steeds meer ziet in het Nederlandse landschap, maar ook in zee. Ook zonne-energie wordt steeds meer ingezet, je ziet steeds vaker zonnepanelen op de daken liggen. Dan zijn er ook nog bedrijven die creatieve oplossingen bedenken om duurzaam te ondernemen, zoals verwarmingsinstallaties op het dak die gebruik maken van de zon. De energieproductie in Nederland wordt steeds duurzamer.

Consument koopt zonnepanelen

Op steeds meer huizen liggen zonnepanelen, op deze manier kunnen mensen hun huishouden zelf van stroom voorzien. Wekken ze meer stroom op dan dat ze nodig hebben? Dan kunnen ze dat zelfs terug verkopen aan de leverancier. Super handig deze techniek die voortkomt uit hybrid electronics.

Energie consult

Dus ben je als bedrijf benieuwd naar de gehele energiebranche en waar de kansen voor je bedrijf liggen? Dan is het slim om een energieadviseur in te schakelen, deze heeft veel ervaring in deze branche en weet wat er speelt. Omdat de branche zo uitgebreid is, is het een verstandige keuze om je te laten adviseren en ondersteunen door een energie consultant. Grote kans dat deze kan helpen om uiteindelijk de kosten voor het bedrijf te reduceren.