Wat biedt de opleiding Credit Management?

Credit management, ook wel debiteurenbeheer genoemd, maakt deel uit van de financiële administratie van een bedrijf. Het is eigenlijk een begrip en concept dat uit de Verenigde Staten afkomstig is en het maakt een belangrijk deel uit van de bedrijfsvoering als geheel.

Elke zelfstandige die meer duidelijk wil hebben over administratie kan baten bij een credit management opleiding. Hoewel debiteurenbeheer pas de laatste tientallen jaren populair is bij Europese bedrijven, is het zeker en vast de moeite waard een dergelijke opleiding te volgen.

Wat omvat een credit management opleiding ?

Credit management biedt heel wat voordelen voor elke onderneming. Een opleiding volgen als zelfstandige heeft een direct effect op de efficiëntie en duidelijkheid van de administratie. Enkele voordelen:

  • Laag debiteurensaldo en lage afschrijvingen
  • Het draagt bij aan het werkkapitaal
  • Het verbetert de relaties met klanten

Hoewel credit management vaak niet als een centraal onderdeel van een organisatie wordt gezien, is het wel degelijk essentieel. Naast sales, productie, logistiek en nog vele andere aspecten van een bedrijf zorgt credit management voor een transparante bedrijfsvoering en daardoor dus ook heel wat besparingen.

Het belang van credit management is tegenwoordig nog veel groter dan voorheen, juist omdat geld besparen en duidelijkheid creëren binnen een bedrijf zo belangrijk zijn. De financiering van een onderneming en alle bedrijfsprocessen die erbij komen kijken is vandaag de dag meestal een uitdaging. Inzicht hebben op je administratie is dan zeker geen overbodige luxe.

In veel gevallen bevindt er zich geld in het saldo voor debiteuren, dat eigenlijk veel beter gebruikt zou kunnen worden om financieringen bij de bank af te lossen, of om crediteuren mee te betalen.

Wat kan een credit management opleiding je bijleren?

Natuurlijk is de term credit management nogal vaag. Als je het beste uit je bedrijf wil halen en je administratie én de relatie met je debiteuren wil verbeteren, dan is het van groot belang te weten wat zo’n opleiding je precies kan bijbrengen:

  1. Inzicht in financiën. Een opleiding zal je helpen zelf je financiën beter te begrijpen, waardoor je dus ook betere beslissingen kan maken.
  2. Juist communiceren met debiteuren. Communicatie is voor elk bedrijf van groot belang. Als er duidelijk en respectvol gecommuniceerd wordt, dan loopt ook de administratie van credit management beter.
  3. Meer geld besparen. Hoe meer controle je zelf hebt over je debiteurenbeheer en administratie, hoe gemakkelijker het is om méér uit je bedrijf te halen!