Waarom zou ik personeel via een uitzendbureau aannemen?

Heeft u een vacature voor een stukadoor openstaan? Maar denkt u dat een uitzendkracht niet klaar is voor dit werk? Dan kun je jezelf in vergissen. Bij uitzendbureau kunnen namelijk ook krachten zitten die opgeleid en gespecialiseerd zijn. Een uitzendkracht kan dus juist dé oplossing zijn voor deze taak. Waarom kunt u kiezen voor een uitzendkracht? Het inhuren van uitzendkracht in plaats van een nieuwe medewerker heeft zo zijn voordelen.  Het aantal banen bij uitzendbureaus groeit in een rap tempo. Op dit moment werken ruim 750.000 Nederlanders via een uitzendbureau. De kans is dus aanwezig dat de ideale werknemer van jou ertussen zit!

Zes voordelen van een uitzendkracht

Hieronder staan zes voordelen van een uitzendkracht op een rij:

  1.   Het brengt een kostenvoordeel met zich mee. Er hoeft geen geld worden besteed aan de werving en selectie van werknemer. Het uitzendbureau zoekt de werknemer die perfect bij u organisatie past.
  2.    U loopt niet dezelfde werkgeversrisico’s als bij een werknemer. Zo hoeft u bijvoorbeeld een uitzendkracht niet door te betalen wanneer hij ziek is. Dan ligt de verantwoordelijkheid bij het uitzendbureau
  3.   U zit niet vast aan een uitzendkracht. Heeft u plotseling een mega project? Dan kunt u een uitzendkracht aannemen voor alleen dit project. Zodra dit is afgelopen zit u nergens aan vast.
  4.   Een uitzendbureau zit goed in de markt. Zij hebben informatie veel werkzoekenden, die u niet heeft. Wanneer u aanklopt bij een uitzendbureau heeft eerder een nieuwe medewerker dan wanneer u zelf een vacature moet plaatsen.
  5.   De verantwoordelijkheid van alle administratieve verplichtingen ligt niet bij u! Het enige wat u te doen staat is controleren en het doorgeven van het aantal uren wat de uitzendkracht gewerkt heeft.
  6.   Wanneer een uitzendkracht niet functioneert kunt u gemakkelijk afscheid nemen. U kunt het beste zien als een lange proefperiode. Deze zijn namelijk bij het aannemen van werknemers scherper geworden. Wanneer u tevreden bent over de uitzendkracht kunt u deze altijd nog aannemen.