Tips voor beter tuinonderhoud

Bij het hebben van een tuin komt natuurlijk ook tuinonderhoud kijken, want zoals de hovenier het zegt: “onderhoud is behoud”. Er kan natuurlijk gekozen worden voor een onderhoudsvrije tuin, zoals een tuin met veel bestrating. Maar ook dan is er nog onderhoud nodig, want je wilt natuurlijk geen tuin met veel onkruid tussen de stenen.

Wat heeft tuinonderhoud nodig?

De indeling van je tuin bepaalt wat voor tuinonderhoud er nodig is. Het is dus belangrijk om te weten wanneer er onderhoud nodig is aan welke delen van de tuin. Heb je voornamelijk een tuin met bestrating, dan hoef je het slechts onkruidvrij te houden. Heb je een vijver in de tuin? Dan dien je bij regelmatig de waterkwaliteit te controleren en het vuil eruit te halen. Planten hebben ook veel aandacht nodig, wanneer moet je snoeien? Wanneer moet je verpotten? Je moet dus ook goed weten welke planten je in de tuin hebt staan.

Zelf onderhouden of uitbesteden?

Het tuinonderhoud kun je natuurlijk zelf doen, veel mensen vinden het heerlijk om een aantal uur per maand in de tuin te werken. Iedere week een paar uurtjes werk en de tuin blijft er prachtig bij liggen, maar niet iedereen heeft er de tijd voor, de kennis ervoor of er plezier in. Dan is het altijd nog mogelijk om het uit handen te laten nemen door hovenier Helmond, die weet precies wat uw tuin nodig heeft.

Wanneer u niet goed weet wanneer uw tuinonderhoud nodig heeft is het ook verstandig om een hovenier in te schakelen. Het zou zonde zijn als uw gazon er niet netjes bij ligt omdat er bijvoorbeeld niet op de juiste manier geverticuteerd is, of niet op het juiste moment. Wilt u het onderhoud toch graag zelf doen? Vraag dan goed aan de tuinman wanneer en wat voor onderhoud nodig is.