Technologische vooruitgang zorgt voor gezondheid

Iedereen weet dankzij de verschillende spotjes van de overheid ondertussen wel dat je af en toe je raam en deur open moet zetten wanneer je een gezonder binnenklimaat wilt realiseren. Nu laatst in het nieuws is gekomen dat wanneer je in de grote steden woont je automatisch vijf sigaretten per dag rookt door alle uitlaatgassen, is het misschien toch iets minder handig om constant ramen en deuren open te zetten. Daarnaast stook je niet voor de buitenwereld, dus met de koude maanden in het vooruitzicht hou je het liefst ramen en deuren zoveel mogelijk dicht. Gelukkig is er een oplossing.

Gezonder binnenklimaat door ventilatie

In het woord ventilatie zit het woord ventileren. Ventileren betekent in de basis het verschonen van lucht. Dat is dan ook precies wat een ventilatiesysteem doet. Ventilatiesystemen kunnen zoveel meer dan alleen het verkoelen van lucht en toch zien veel mensen ventilatiesystemen alleen als verkoelende factoren tijdens de warme dagen. In ventilatiesystemen zitten filters. Deze filters slaan schadelijke stoffen op en halen ze op die manier uit de lucht. Doordat de lucht in de ruimte constant door een ventilatiesysteem wordt gehaald, wordt de lucht automatisch schoner.

Ventilatie kan ook verwarmen

Niemand houdt ervan om in de kou te zitten. ventilatie kan dan ook zorgen voor verwarming van een ruimte. Ventilatie kan namelijk afgekoelde warme lucht opvangen, vervolgens opnieuw verwarmen en dan gereinigd en opgewarmd terug blazen in de ruimte. Het type ventilatie dat hiervoor verantwoordelijk is, zijn wtw units. Deze units maken gebruik van de warmteterugwinning techniek. Met een wtw unit kun je vaarwel zeggen tegen de ouderwetse CV en ook nog eens je ramen en deuren gesloten houden tijdens de koude wintermaanden. Een win, win situatie lijkt mij. WTW units maken echter wel veel geluid, dit komt doordat deze units oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor fabriekspanden en kantoorpanden van formaat. De ventilatie industrie snapt dit en heeft daarom een nieuw soort wtw unit ontwikkeld, namelijk: woonhuisventilatoren. Deze beestjes kenmerken zich door hun modernere design, hun geringe geluidsproductie en hun energiebesparende functies. Hierdoor zijn dit soort wtw units super geschikt voor de ventilatie van woning en kleinere bedrijfspanden.

Schakel bij aankoop de hulp in van een specialist

Een ventilatie systeem dient geïntegreerd te worden in je woning of pand. Daarom is het zaak dat je de juiste ventilatie aanschaft. Een technisch specialist kan dit heel nauwkeurig voor je berekenen. Ga dus niet uit van toevalligheden, maar speel op zeker. Dan kom je nooit voor onaangename verassingen te staan en haal je maximaal plezier uit je ventilatiesysteem.