Sportondergoed: hoe belangrijk is het?

Bij elke sport is het belangrijk om je op de juiste manier te kleden. Wanneer je in een groot sportkledingwarenhuis loopt, zul je dan ook tientallen soorten kleding voor verschillende sporten zien. Bij boksen draag je andere kleding dan bij voetbal en bij tennis draag je andere kleding dan bij basketbal. Elk jaar blijft sportkleding zich ontwikkelen. Niet alleen qua modebeeld, maar ook qua techniek. Zo droeg vroeger bijvoorbeeld iedereen leren voetbalschoenen, maar zie je tegenwoordig ook veel kunststof modellen. Een kledingstuk waar we vaak minder bij stil staan voor we gaan sporten is ondergoed. Toch is dit erg belangrijk, want slecht ondergoed tijdens het sporten kan behoorlijk vervelend zijn.

Sportondergoed bij hardlopen en fietsen

Hard lopen en fietsen zijn misschien wel de meest laagdrempelige sporten die er zijn. Je hoeft namelijk geen lid te zijn van een club en je kunt wanneer je maar wil op pad. Als je een beetje je best doet, zweet je tijdens het sporten. Je ondergoed is de onderste laag van je kleding, dus deze staat direct in contact met je huid. Al dat zweet komt dus in je ondergoed terecht. Sportondergoed zorgt ervoor dat zweet afgevoerd wordt, je minder last hebt van huidirritaties en plakkerige kleding.

Thermo ondergoed tijdens het sporten

Wanneer je ook in de winter buiten blijft sporten, kan het soms erg koud zijn. Het is natuurlijk niet praktisch om met dikke truien of 4 lagen over elkaar te gaan joggen. In dat geval is thermo ondergoed de perfecte oplossing. Dit soort sportondergoed werkt isolerend en houdt je lichaamswarmte vast. Dit is natuurlijk ook perfect voor als je op wintersportvakantie gaat. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je met thermo ondergoed als een malle gaat zweten, want ook dit heeft een goede vochtafvoer. Zo blijf je dus warm én droog!