Schoonloopmatten of droogloopmatten?

droogloopmatten-rood

Bij het aanschaffen van een deurmat komt meer kijken dan je denkt. Voornamelijk voor bedrijven. Want heb je nu droogloopmatten of schoonloopmatten nodig? Of misschien toch wel allebei? Een mattenspecialist zoals Mattenservice kan u een persoonlijk advies geven over welke watten geschikt zijn voor uw organisatie.

Schoonloopmatten

Het is eigenlijk vrij simpel, het zit hem namelijk al in de naam. Schoonloopmatten hebben het schoon schrapen van de schoonzool als primaire functie. Deze mat wordt voornamelijk gebruikt wanneer er in de omgeving bijvoorbeeld redelijk wat zand ligt. Wanneer het regent krijg je modder en erg vieze schoenen. Door je voeten goed te vegen aan een schoonloopmat wordt al het vuil eraf geschraapt.

Zelf op zoek naar een schoonloopmat? Neem dan eens een kijkje bij: http://mattenservice.nl/schoonloopmatten

Droogloopmatten

Ook hier is de primaire functie weer af te leiden uit de naam, droogloopmatten zorgen ervoor dat de schoenzolen worden gedroogd. Zo houd je de vloer droog en wordt er voorkomen dat er mensen uitglijden. Mocht het sneeuwen, dan wordt ook het vuil van de sneeuw opgenomen door de mat. Droogloopmatten zijn bestand tegen alle vormen van neerslag. Het mooie aan deze mat is dat je de voeten niet eens hoeft te vegen, een paar stappen op deze mat is genoeg om al het vocht van de schoenzool te absorberen.

Wil je liever matten huren in plaats van kopen? Kijk dan eens op: http://mattenservice.nl/droogloopmatten

Combineren

Het combineren van deze 2 matsoorten levert in sommige gevallen het beste resultaat. Zo ligt er bijvoorbeeld eerst een schoonloopmat om al het vuil onder de schoen uit te schrapen en wordt vervolgens de zool drooggelopen op een droogloopmat. Op deze manier houd je de vloer binnen zeer netjes. En je entree is natuurlijk het visitekaartje van je bedrijf, dus het is belangrijk dat je gasten binnenkomen in een schone entree.

Advies

Iedere situatie vereist natuurlijk een eigen aanpak qua deurmatten. Het is daarom verstandig om hierover advies te vragen aan een mattenspecialist. Deze geeft een persoonlijk advies over welke matten het meest geschikt zijn en kan tevens de matten leveren en reinigen. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar je matten en liggen deze er altijd netjes bij.