OR Training goed voor de effectiviteit van je bedrijf?

Een OR training heeft nogal wat invloed op de effectiviteit van je bedrijf. Je vraagt je nu vast af waarom dat zo is, wat heeft een OR-Training nu met de effectiviteit van je bedrijf te maken? Dat leggen we hieronder uit.

Stel je voor. Een onderneming heeft geen ondernemingsraad en het is al jaren groeiende. Van één medewerker, tot twee, drie, tien, honderd medewerkers. Als baas of leidinggevende zeinde, heb je het enorm druk. Je medewerkers beginnen vragen te stellen en komen met adviseren en vragen maar ook met kritiek. Je laat het door de drukte langs je heen gaan. Langzamerhand merk je dat sommige medewerkers niet helemaal goed in hun vel zitten, het ziekteverzuim loopt op, mensen nemen ontslag en de arbeidsproductiviteit is nog nooit zo laag geweest. Het begint minder goed te gaan met je bedrijf en je weet niet hoe je dit moet oplossen. Hoe had dit voorkomen kunnen worden en wat is de oplossing?

De meeste medewerkers, starten vol goede moed aan een nieuwe functie. Langzamerhand krijgen ze echter ook behoeftes en wensen en ze willen het gevoel hebben dat daarnaar geluisiterd wordt. Dit kunnen ze uiten aan een ondernemingsraad of in een ondernemingsraad. Die ondernemingsraad moet dit natuurlijk niet in bakken van 100 kilo over je heen storten maar op een juiste manier zodat het voor jou ook prettig is. Daarnaast moeten ze leren wat er wel en niet kan en ze moeten ook leren waarom jij op bepaalde manieren handelt. Een goede OR Trainer leert een ondernemingsraad waarom jij bepaalde keuzes maakt en filtert wat goede ideeën. Het klinkt misschien raar maar in een goede OR Cursus wordt ook verteld hoe een ondernemingsraad met jou om moet gaan.

Werknemers krijgen het gevoel dat ze wat te zeggen hebben, jij doet wat met de feedback en iedereen is tevreden. Ze werken harder, zijn minder ziek, roddelen minder, blijven langer voor je bedrijf werken, iedereen tevreden!