Oorzaak biertekort in Tilburg ontdekt

De politie heeft haar onderzoek afgerond naar het biertekort in Tilburg – Vanaf april stroomden de eerste klachten van de lokale kasteleins en de bezoekers binnen. Klachten zoals: “Eush er komt niks uit de tap” en “Godnonde waar blijft m’n pils?” waren meerdere keren bij de politie gemeld.

In het begin namen we deze klachten niet serieus. We hadden het idee dat de Tilburgers gewoon van de kaart waren.” Aldus de woordvoerder van de politie: Ad Vies. “Maar toen deze klachten maar bleven binnenkomen, konden we er niet meer omheen; what the fuck is hier gaande?”

Allereerst was het advies van de politie om met mate te drinken. Dit resulteerde in talloze oproepen in groepsgesprekken op Whatsapp om de kroeg in te duiken. Vervolgens riep de politie op om weg te blijven uit de kroegen, wat bepaald niet in de smaak viel bij de Tilburgers. Het broeide reacties op als “verrekte koekwous” en “bekijk het”.

Een goed oplettende stagiaire (Pim Mol), die op zijn brakke maandag door zijn tijdlijn aan het scrollen was, zag voornamelijk teleurstellende reacties van zijn mede stadsbewoners. Uit de reacties bleek dat het niet bepaald een vloeibaar weekend was. Tot Pim’s verbazing kwam er ook een post naar boven van Biergarten Tilburg, waarin vermeldt staat dat ze de pullen nog eens flink zullen gaan heffen en dat het ‘The place to beer’ zal worden. “In eerste instantie dacht ik yess zuipen, maar toen besefte ik dat dit zowaar onmogelijk is,” aldus P. Mol.

Nadat Pim het rechercheteam op de hoogte had gebracht gingen ze op onderzoek uit. Via de lokale bierbrouwerijen werd vernomen dat complete wintervoorraden aan bier zijn opgekocht door de organisatie van Biergarten Tilburg. Gijs van Brouwerij Pinterman: “Onze voorraden zijn er helemaal doorheen gegaan. We hadden nog maar een paar flesjes over en zelfs die gaan naar de winactie van het evenement!

Wat is hieraan te doen hoor ik je vragen? Niets. De organisatie heeft juist gehandeld en heeft nu voor ieder wat pils. Wanneer je nog twee dagen wilt genieten van deze zomer, raadt de redactie je dan ook sterk aan om op 14 & 15 september naar RAW te gaan om te genieten bij Biergarten Tilburg.