Waar moet je op letten bij het kopen van een Airfryer?

Wil jij een Airfryer aanschaffen? Deze heteluchtfriteuse laat jou goedkoper en gezonder frituren, bakken, roosteren en grillen. Veel producenten hebben inmiddels hun eigen varianten op de markt gebracht. Hierdoor kan de juiste keuze maken soms erg lastig zijn. Waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een Airfryer?

– Capaciteit
– Vermogen
– Functies
– Prijs

Capaciteit

Woon je alleen, samen met je partner of heb je een gezin met kinderen? Hoe groter het gezin dat je wilt voeden, hoe groter de capaciteit van de Airfryer moet zijn. Als je alleen woont kun je een model met een kleinere capaciteit prima gebruiken, maar voor een groot gezin heb je een model nodig waar je meer in kwijt kunt.

Vermogen

Deze is vrij gemakkelijk. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de gerechten klaar zijn. Vanzelfsprekend betekent een hoger vermogen ook een hoger energieverbruik. Wil je minder energie verbruiken? Kies dan voor een Airfryer met een lager vermogen. Hierdoor krijg je wel een langere bereidingstijd.

Functies

Hieronder valt het gebruikersgemak en de accessoires. Is de Airfryer makkelijk te bedienen of heeft het een wirwar aan knoppen? Kijk goed wat je wilt. Sommige modellen komen met een grillrooster, grillpan of een speciaal deksel voor de mand. Bij andere modellen zijn er geen accessoires verkrijgbaar of zijn ze optioneel bij te kopen.

Prijs

Zoals bij zoveel huishoudelijke apparaten heb je goedkope en dure modellen. Meer betalen betekent niet altijd een beter product. Een Airfryer is verkrijgbaar vanaf een paar tientjes voor een simpel budgetmodel tot honderden euro’s voor een geavanceerd A-merk. Wat is jouw budget precies en wat heb je er voor over?

Bedenk vooraf goed wat je precies zoekt in een Airfryer door te kijken naar de capaciteit, het vermogen, de aanwezige functies en accessoires en de prijs. Alles vind je op: https://www.consumentenbond.nl/community/forum/consumentenzaken/woning-huishouden/bak-jij-airfryer-1