MBO-opleidingen met baangarantie

Als je een MBO-opleiding gaat volgen dan heb je meestal altijd baangarantie. Tegenwoordig wordt het MBO ook meer gewaardeerd en niet meer gezien als laagopgeleid. Daarom is het vaak populairder om een MBO te doen in plaats van HBO. HBO is te duur en minder praktijkgericht dan MBO. Vaak zit er bij MBO betere begeleiding op. Het is daarom veel beter om een MBO te volgen.

(Online) marketing

De marketingsector is heel interessant om in te werken. Je kan namelijk verschillende vaardigheden toepassen. Marketeers zijn zowel creatief en innovatief ingesteld als analytisch en rationeel. Daarnaast kunnen de dagelijkse taken van een marketeer verschillen, waardoor je altijd geconfronteerd wordt met nieuwe uitdagingen. Verder kan je specialiseren in bijvoorbeeld B2B-, online- of sportmarketing. Als je uiteindelijk een marketing diploma haalt dan krijg je zeker geen slecht salaris.

Zorg

Verder heeft de zorg super veel mensen tekort. Daarom is de zorgopleiding ook aangeraden voor mensen die na hun opleiding snel een baan willen. Natuurlijk is werken in de zorg wel een grote uitdaging omdat je je volledig moet inzetten om de medemens te helpen. Naast geld krijg je er ook veel dankbaarheid voor terug, je werkt namelijk ook met je hart. Verder biedt je een bijdrage aan een waardevol leven, omdat iedereens leven waardevol is.  

Bouw

Vakmensen kunnen tegenwoordig zo aan de slag , je hebt dus altijd zekerheid op werk. Dat komt omdat er steeds meer moet worden gebouwd en gemaakt. Werken in de bouw heeft ontzettend veel voordelen. Het is afwisselend werk, je zit dus niet de hele week hetzelfde te doen. Ook is het heel sociaal werk omdat je altijd samenwerkt met anderen of in contact bent met klanten. Daarnaast bieden uitzendbureaus ontelbaar banen. Voorbeeld van een uitzendbureau in de bouwsector is Vakmasters Terneuzen. Je ziet verschillende soorten banen. Uiteindelijk kies je er eentje met jouw werkgebied. 

Data

Tegenwoordig is alles gedigitaliseerd, het is daarom belangrijk dat iemand de data bijhoudt. Je moet dus weten welke systemen en tools je moet gebruiken. Daar heb je natuurlijk een opleiding voor nodig, data is namelijk heel complex. Elk bedrijf gebruikt namelijk data en heeft dus iemand nodig om dat bij te houden. Er wordt dus altijd datagedreven gewerkt. Verder verdient iemand met veel verstand van data, een goed startsalaris als het diploma is behaald.