Kindermeubels met een uniek design.

Kindermeubels die net iets anders zijn.

LIER – De eerste bloemenkrukjes van meubelontwerper Stefaan Werrebroeck te koop in de webshop van Poekkepoek Wonderline kindermeubels. “Ze zijn de voorbode van een volledig nieuw concept van kindermeubels,” vertelt de 52-jarige Lierenaar.
Volgens Werrebroeck zijn de meeste kindermeubels eigenlijk gewoon meubels voor volwassenen maar dan in een verkleinde versie. “Dat wilde ik absoluut niet. Mijn ontwerp moest nauw aansluiten bij de leefwereld van kinderen.” De stoelen van Werrebroeck zijn sprookjesachtige bloemenkrukjes geworden. Waarop hij zich heeft gebaseerd? “Ik heb getracht alle bestaande ideeën overboord te gooien en met een wit blad te beginnen,” bekent de Lierenaar. “Al moet ik wel toegeven dat de Spaanse kunstenaar Antoni Gaudi waarschijnlijk mijn potloodstrepen heeft beroerd.” Als snel kwam hij op het idee om er een kinderkruk van te maken met “de natuur” als thema, net als Gaudi. Een centrale poot (net als een boom) in plaats van vier poten zoals bij een klassiek stoeltje. Deze vorm zal je nog  tegenkomen in de ontwerpen van Poekkepoek Wonderline zoals de vele zuilen die de Sagrada Familia in Barcelona dragen. Zo bekom je kindermeubels die net iets anders zijn!

 

Kinderkruk met uniek design.

De kinderkruk in de vorm van een bloem heeft een afschroefbare poot (bloemsteel) om zo eenvoudig de zithoogte aan te passen aan de leeftijd van je kind. Voor kinderen van 2 jaar is er small (24 cm zithoogte), voor kinderen van 5 jaar is er medium (28 cm zithoogte) en voor kinderen vanaf 8 jaar is er een kinderkruk van 34 cm zithoogte. Op de kruk van 34 cm zithoogte kan een volwassene op zitten om een boekje voor te lezen op de babykamer of kinderkamer. De krukjes die in de shop staan zijn bedoeld voor kinderen van twee, vijf en acht jaar.  De poten kunnen ook apart gekocht worden, telkens met een andere lengte. Zo kan de kruk meegroeien met ieder kind.