Een goed evenement organiseren op een externe locatie

Wanneer je een evenement gaat organiseren op een externe locatie moet je aan een boel dingen denken en al die dingen kunnen een enorme impact hebben op je evenement en het succes hiervan. Een goed evenement organiseer je dus wanneer alle facetten perfect op elkaar aansluiten en je zeker weet dat je het evenement van ieders dromen neerzet. Dat is natuurlijk nog niet zo gemakkelijk, want een goed evenement dat aansluit bij al je gasten neerzetten is de grootste uitdaging binnen het organiseren van een evenement op een externe evenementenlocatie. In deze blog/dit artikel help ik jou bij het organiseren van een dergelijk evenement.

Maak duidelijke afspraken

Afspraken, en dan in het bijzonder goede afspraken, zijn de motor voor jouw evenement. Wanneer je duidelijk inzichtelijk hebt wat de mogelijkheden zijn weet je ook zeker wat je wel en niet mag verwachten van je evenementenlocatie. Logischerwijs helpt dit je bij het organiseren van het allerbeste evenement dat er is. Denk hierbij aan afspraken over catering, beschikbaarheid en natuurlijk het grootste struikelblok bij het organiseren van evenementen: uitloop. Een locatie huur je namelijk voor een dagdeel en hierop is de prijs dan ook gebaseerd. Dan is het natuurlijk wel handig om zoveel mogelijk binnen deze tijd te blijven. Toch kan het voorkomen dat het feest uitloopt. Bespreek goed wat er dan gebeurd en of dit überhaupt mogelijk is.

Thema of geen thema?

Tegenwoordig zijn er zo verschrikkelijk veel verschillende locaties en sferen te boeken ten behoeve van jouw evenement dat je al snel de draad kwijtraakt wat je nu precies wilt organiseren. Het is daarom altijd een goed idee om te kijken naar de mogelijkheden van een themafeest. Sta je hier helemaal vrij in of ben je verplicht om te werken binnen een bepaalde scope. Sommige locaties zijn door brandveiligheid niet geschikt voor een themafeest.

Veel plezier!

Ik wens je ontzettend veel plezier tijdens je feest op een externe feestlocatie en weet zeker dat wanneer je goede afspraken maakt en dus de mogelijkheden met je gekozen locatie goed bespreekt dat ook jouw feest een succes wordt!