Focussen op je core business door zaken uit te besteden

Bedrijven zijn er in alle formaten, soorten en sectoren, maar één ding is zeker: de bedrijfsvoering is geen eenvoudige opdracht, en de grootste oorzaak van stress bij ondernemers. Het is natuurlijk een kwestie van zelf het heft in handen nemen om elke taak binnen het bedrijf tot een goed einde te brengen, maar dat wil niet zeggen dat je als ondernemer geen beroep kunt doen op externe specialisten om je hierbij te ondersteunen.

Uitbesteding is een term die gebruikt wordt als ondernemingen bepaalde taken aan een externe persoon overlaten, zodat de werkdruk minder groot wordt en het bedrijf zich kan concentreren op de belangrijke zaken: de core business. Welke taken je precies kan uitbesteden en welke voordelen die biedt, zijn twee vragen die je ongetwijfeld graag beantwoord ziet als ondernemer!

Opdrachten uitbesteden als onderneming

De uitbesteding of outsourcing van bedrijfsprocessen heeft één doel: de onderneming de kans geven zich te concentreren op de échte belangrijke zaken binnen het bedrijf. De volgende zaken worden vaak uitbesteed:

1. De boekhouding uitbesteden

Dit is waarschijnlijk een van de meest uitbestede aspecten binnen een bedrijf. Heel wat ondernemingen hebben een externe boekhouder die de administratie voor hen regelt, zodat zij zich niet met al dat papierwerk bezig moeten houden. De boekhouding is immers geen taak die onderschat mag worden, en vraagt daarbij veel energie en tijd. Iets wat ondernemers niet meteen kunnen missen!

2. Credit management uitbesteden

Vervolgens wordt ook credit management vaak uitbesteed, een ander financieel aspect van de onderneming. Dankzij credit management bedrijven zoals Cannock Chase is het voor ondernemers gemakkelijker een beeld te hebben op hun fiscale en financiële situatie, zonder daarvoor ettelijke uren uit te moeten trekken. Een gespecialiseerde externe specialist is daarbij beter bedreven in het beheren van geldzaken, waardoor het op de lange termijn alleen maar meerwaarde zal betekenen voor het bedrijf.

3. Online activiteiten uitbesteden

Tenslotte kiezen steeds meer bedrijven ervoor om de bouw van hun website of webshop uit te besteden. Dit is immers een tijdrovende en vaak ingewikkelde zaak, die best aan een specialist wordt overgelaten. Hostingbedrijven voor websites zijn er genoeg, en ondernemingen vertrouwen dan ook op hun expertise voor de bouw van een kwalitatieve, responsive website die meer bezoekers aantrekt.

Uitbesteden is ongetwijfeld een positieve zaak voor heel wat bedrijven, juist omdat de aandacht van de onderneming zelf dan weer op de core business gericht kan worden – en dat is essentieel om succesvol te worden!