Eenvoudig starten met online daten

Wanneer je besluit om je in te schrijven op een online datingsite is het wellicht lastig om een datingsite te kiezen die het beste bij jou past. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het uitkiezen van de beste datingsite. Aangezien jij je eigen voorkeuren hebt en er vele opties voor online dating zijn is het handig om eerst eens te kijken hoe de datingmarkt is opgebouwd. Er zijn namelijk tientallen datingsites die elk stellen het beste te zijn.

Hoe populair is de datingsite?

De populariteit van een datingsite is erg belangrijk. Een groot aantal leden verhoogd de kans op een succesvolle date enorm. Kies er daarom altijd voor een datingsite met veel leden. De datingsite die veel reclame maken op radio, tv of internet zijn ook de datingsites met het meest aantal leden. Ken je een datingsite dus niet van naam, dan is deze waarschijnlijk ook niet populair.

Tot welke doelgroep behoor jij?

De meeste mensen zullen zich inschrijven bij een algemene datingsite. Voorbeelden hiervan zijn Parship, Pepper en Lexa. Wil je specifiek gaan daten met een bepaalde doelgroep zoals 50 plussers, of hoog opgeleiden dan zijn hier ook mogelijkheden voor. Een bekende datingsite voor hoog opgeleiden is E-matching en een bekende datingsite voor 50 plussers is 50liefde. Maar natuurlijk zul je deze doelgroepen ook aantreffen bij de algemene datingsites. Wanneer je dus niet specifiek op zoek bent naar een bepaalde doelgroep kun je je het beste inschrijven bij een datingsite die zich op alle singles richt.

Wat mag het kosten?

Een goede datingsite met veel functionaliteiten vraagt over het algemeen een behoorlijke vergoeding. Dat is natuurlijk relatief, want een hoop singles zullen niet moeilijk doen over een paar centen als ze daar een relatie aan overhouden. Lidmaatschappen zijn er in verschillende vormen. Een abonnement van een maand kan variëren van enkele euro’s tot tientallen euro’s per maand. Ook moet je rekening houden met een minimale duur van soms wel 6 maanden. Lees daarom altijd eerst de voorwaarden goed door ook al lijkt er geen eind te komen aan de lappen met tekst. Aanmelden is bij de meeste datingsites kosteloos en geeft al een goed beeld van de werking van de desbetreffende datingsite. Ook zul je zien dat er regelmatig mooie datingsite acties en kortingen zijn waarbij je tijdelijk gratis toegang krijgt tot alle functionaliteiten.

Welke functionaliteiten heeft de datingsite?

De betere datingsites bieden uitgebreide functionaliteiten zoals een persoonlijkheidstest. Via dit soort tests kun je gekoppeld worden aan andere leden. Vul daarom altijd deze persoonlijkheids-vragen zo goed mogelijk in. Andere functionaliteiten kunnen zijn: chatten, webcammen of online flirts sturen. Hoe meer functionaliteiten hoe leuker het online daten is.