Dwergkonijn kopen

Wanneer u een nieuw huisdier wilt kopen wilt u natuurlijk wel een echte kindervriend hebben. Dan kunt u het best een dwergkonijn kopen. Een dwergkonijn is naast een grote kindervriend ook een nieuwsgierig en slim wezen. Maar natuurlijk wilt u voldoende tijd over houden voor belangrijke dingen. Dat kan met dit kleine diertje heel goed. Hij zorgt namelijk voor veel gezelligheid, maar kan zichzelf ook goed bezighouden. Dwergkonijnen lopen wel heel graag in groepen, daarom raden we aan om minimaal twee konijnen in huis te nemen. De beste combinatie is hierbij toch echt een man en een vrouwtje. Wilt u geen kleintjes dan kunt u het mannetje laten castreren. De dieren zijn ook erg sociaal wanneer ze zelf genoeg ruimte krijgen, kunnen ze goed overweg met andere dieren. Laat u gerust adviseren door ons en wij helpen u graag verder.

Waar moet ik op letten bij een dwergkonijn kopen?

Het belangrijkste van een dwergkonijn kopen is dat ze een maatje kleiner zijn dan een normaal konijn. Hierdoor hebben ze ook echt een ander karakter dan een normaal konijn. Zo zijn ze erg nieuwsgierig en zijn ze erg levendig. Om een beetje kenmerken van de konijnen te geven: dwergkonijnen verschillen in kleuren en patronen. Ze komen ook voor in allerlei kleuren. Kenmerkend is ook het pluizige vachtje van het beestje. Zo zien ze er extra knuffelbaar uit. Wij hebben ze ook beschikbaar met zowel hangoren als rechtopstaande oren. Wanneer u ze uit komt zoeken met kinderen, komt u konijnen tegen met allerlei verschillende karaktereigenschappen. Zo is de een heel rustig en de ander erg druk. Vaak is een vuistregel: hoe grote hoe rustiger.

Verzorging is belangrijk

Een van de belangrijkste dingen bij het dwergkonijn kopen is dat u rekening moet houden met de verzorging. Elk konijn heeft ook tijd nodig om te wennen, geef ze daarom voldoende tijd en ze komen vanzelf naar u toe.