Drukwerk inzetten

Je komt overal drukwerk tegen: op evenementen, in bedrijfspanden en zelfs op straat. Door drukwerk in te zetten kun je mensen informeren, amuseren en het helpt je om op te vallen. Er zijn talloze manieren om drukwerk in te zetten, omdat er erg veel verschillende soorten drukwerk bestaan. Het is in ieder geval belangrijk dat je weet welke middelen je voor welke doelen gebruikt. Het is dan ook aan te raden om een leverancier te kiezen die niet alleen je drukwerk produceert, maar ook advies kan geven over de inzet en verspreiding ervan. Een goed drukwerkbedrijf kan je alles vertellen over techniek, papiersoorten en oplages.

Zakelijk drukwerk

Zakelijk drukwerk is een overkoepelend begrip. Er vallen talloze soorten drukwerk onder de noemer zakelijk. Zit je op di moment op je werk? Kijk dan maar eens in het rond. De kans is groot dat je nu al een aantal soorten zakelijk drukwerk om je heen ziet. Je kunt denken aan whiteboards, bureau-onderleggers, boekenleggers, kalenders, enveloppen, briefpapier, presentatiemappen en ringbandmappen. Bijna elk bedrijf heeft wel een van deze dingen op kantoor liggen. Vaak gebruiken ondernemers dit soort artikelen om hun huisstijl uit te dragen. Je kunt namelijk overal je naam en bedrijfslogo op laten drukken. Een ander voorbeeld van populair, zakelijk druk werk is het gebruik van visitekaartjes. Hiermee kun je potentiële zakenrelaties verrassen, mits je een creatief en imponerend visitekaartje hebt. Wees creatief en ga met je drukwerkleverancier om tafel zitten hoe je jezelf wil presenteren. Over presenteren gesproken: wat dacht je van drukwerk op beurzen? Hier kom je overal mooie stands tegen met rollup banners en presentatiewanden met daarop de huisstijl van een bedrijf.

Promotioneel drukwerk

Een ander veelvoorkomend doel van drukwerk is het maken van reclame. Je kunt je evenement, dienst, product of bedrijf promoten met bijvoorbeeld flyers, folders, posters en pamfletten. Wanneer je door de stad loopt, kom je dan ook vast en zeker dit soort drukwerk tegen. Zeker in de zomer, tijdens het festivalseizoen. Ook vlaggen, werfborden en spandoeken zijn een vorm van drukwerk. Hiermee kun je natuurlijk makkelijk opvallen, omdat ze vrij groot zijn en vaak duidelijk in het zicht hangen.