De voordelen van Vakmasters

Vakmasters is een uitzendbureau dat specifiek gericht is op de bouw, het is opgericht door de gezamenlijke bouwbedrijven in Nederland. Ook werkt Vakmasters samen met Bouwmensen, dat wordt gezien als hèt opleidingsinstituut van en voor de bouw. Door middel van een groot bereik en de juiste vakkennis leiden ze jongeren op tot volwaardige professionals. Ook de meer ervaren vakmensen kunnen nog bij Vakmasters terecht, voor hun bieden zij ontwikkelingskansen tot echte masters in hun vak. Ze bieden zowel vaktechnische- als kaderopleidingen op alle niveaus aan. Vakmasters heeft voornamelijk in het zuiden van Nederland veel vestigingen die ieder hun eigen regio bijhouden.

Opleidingen

Ben jij iemand die geïnteresseerd is in een toekomst in de bouw en techniek? Dan is Vakmasters iets voor jou. Professionele vakmensen zijn namelijk lastig te vinden, bij Vakmasters krijg je daarom volop de kans om je rustig te oriënteren. Het vinden van de juiste functie binnen in de bouw is voor de meeste ook zeer lastig, er is namelijk zoveel keus qua beroepen en vakgebieden. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door de degelijke opleidingen die ze aanbieden, waardoor je hopelijk snel aan de slag kan bij één van de bedrijven die bekend zijn bij Vakmasters. Per vestiging kan je bekijken welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Over het algemeen is er altijd plaats voor ervaren of juist beginnende timmermannen, stukadoors, metselaars, tegelzetters en vakschilders.

Wat kan vakmasters betekenen voor werkzoekenden?

Omdat Vakmasters veel vestigingen heeft en daardoor ook veel contacten met bedrijven in meerdere provincies heeft, hebben ze een groot bestand met vacatures. Op hun website hebben ze veel vacatures staan waarop gereageerd kan worden, afhankelijk van de regio kan je contact opnemen met de vestiging die daar gevestigd zit. Omdat je onder contract gaat staan bij het bedrijf is het contract zelf, salaris, CAO etc afhankelijk van het desbetreffende bedrijf.

Toekomst in de bouw

Nu we alweer een tijd uit de economische crisis zijn en de bouw de laatste jaren flink is toegenomen is er een groot personeelstekort ontstaan. Mede door deze groei, maar ook het grote aantal bouwvakkers die met pensioen zijn gegaan of binnenkort stoppen is er een grote vraag naar jonge vakmensen. Omdat het voorspeld wordt dat deze groei nog wel een aantal jaar door blijft gaan is er voor de toekomst ontzettend veel werk in de bouw, ook het salaris kruipt hierdoor omhoog.