De voordelen van het werken bij een uitzendbureau

Bij sommige mensen kent de term ‘uitzendbureau’ wat negatieve associaties. Men denkt bijvoorbeeld dat je geen zekerheid krijgt, misschien minder verdient of dat het allemaal vervelend werk is. Niet is minder waar! Het werken voor een uitzendbureau biedt juist enorm veel kansen en kan door de variatie aan werk ook ontzettend leuk zijn. Dat je minder zou verdienen is ook al helemaal niet waar. In deze tekst nemen we je graag mee in de wereld van de uitzendbureau’s.

Voordeel 1: Veel, veel, veel vacatures

Uitzendbureau’s bestaan om werknemers (jij dus) te koppelen aan werkgevers die jou zoeken. Hierdoor hebben de medewerkers van het uitzendbureau ontzettend veel contacten in de omgeving met heel veel verschillende soorten bedrijven. We kennen het toch allemaal: je typt op google in vacatures Middelharnis en je ziet binnen de kortste keren door de bomen het bos niet meer. Bovendien is het veel werk om op al die vacatures te reageren waarna je vaak niks of lang niks hoort. De medewerkers van het uitzendbureau doen dit werk al voor jou! Of je nou wil werken in een fabriek, een winkel, een callcenter, een restaurant, een kantoor of bijvoorbeeld een gemeente, hoogstwaarschijnlijk heeft het uitzendbureau hier verschillende vacatures voor beschikbaar. Het voordeel is ook dat als ze even niks beschikbaar hebben in wat jij zoekt, ze jou altijd op de hoogte houden als het wel binnenkomt. Het enige wat jij hoeft te doen is goed bereikbaar blijven zodat als het uitzendbureau nieuws heeft je gelijk aan de slag kan. Geen gedoe meer met zoektermen als vacatures Middelharnis dus!

Voordeel 2: flexibiliteit

Als je werkt voor een uitzendbureau heb je te maken met veel flexibiliteit. Omdat je in veel situaties niet de verplichting hebt om werk voor een hele lange periode te doen kan je ook nog eens iets anders proberen. Stel je werkt een aantal weken in een magazijn maar bent toe aan wat verandering, dan kan je dit altijd aangeven bij de medewerkers van het uitzendbureau. Zij zullen zich dan inspannen om een andere leuke opdracht voor jou te vinden. Is er een week waar in je iets minder uur wil werken of wil je juist lekker even op vakantie, dan is dat in goed en tijdig overleg altijd wel mogelijk.

Voordeel 3: betaling

Een groot voordeel is dat je bij uitzendbureau’s vaak wekelijks betaald krijgt. Zo kan jij snel beschikken over jouw geld en kunnen die dringende rekeningen makkelijk betaald worden. Heb je iets meer geld nodig? dan werk je de komende week toch wat meer uurtjes. Je ziet het resultaat hier van heel erg snel. Daarnaast is het zo dat het wettelijk is vastgelegd dat jij net zoveel moet verdienen als een medewerker die bij hetzelfde bedrijf niet via een uitzendbureau werkt. De verhalen over dat je minder zou verdienen zijn dus helemaal niet waar!

 

Werken bij een uitzendbureau kan afhankelijk van jouw situatie dus juist hartstikke fijn en handig zijn.