De e-sigaret

De e-sigaret is tegenwoordig ook in Nederland een trend, steeds meer rokers begrijpen dat een tabak sigaret toch slechter is dan een e-sigaret. Daarom wordt steeds vaker de overstap van de tabak sigaret naar de e-sigaret gemaakt. Ook zijn de e-sigaretten beter door ontwikkelt dan een aantal jaren geleden, de betere merken lekken niet meer en werken fatsoenlijk, dat was een aantal jaren geleden nog wel eens anders.

E-sigaret

Eigenlijk is een e-sigaret een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje dat e-liquid (een oplossing van nicotine) omzet naar damp zodat de gebruiker van de e-sigaret (ook wel damper genoemd) aan zijn nicotine behoefte komt. Een e-sigaret bestaat uit een batterij en clearomizer (tank). In de clearomizer bevindt zich een heating coil (verwarmingselement) die ervoor zorgt dat de e-liquid verdampt als de damper op het knopje van de batterij drukt en een teug neemt.

De clearomizer van een e-sigaret dient gevuld te worden met e-liquid, anders kan er niet gedampt worden. Na dat de clearomizer gevuld is adviseren wij deze een vijf tal minuten te laten intrekken in de heating coil. Wordt dit niet gedaan dan is de kans groot dat de eerste teugen erg verbrand smaken.

Onderhoud e-sigaret

Iemand die een e-sigaret dampt zal regelmatig de heating coil moeten vervangen. Wordt dit te laat gedaan dan gaat de damp verbrand smaken. Wij adviseren om circa iedere twee a drie weken de heating coil te vervangen als het een gemiddelde roker betreft, dit is uiteraard ook afhankelijk van hoeveel u dampt.

Kosten e-sigaret

Het is een algemeen bekende dat dampen tachtig procent goedkoper is dan het roken van een tabak sigaret. De gemiddeld e-sigaret kost €35 in aanschaf, deze kost ongeveer €3 per maand aan onderhoud. En een flesje e-liquid dat vergelijkbaar is met 120 tabak sigaretten kost €4,95.

Consumenten die beginnen te dampen hebben de e-sigaret al na minder dan twee maanden dampen terug verdient.

Bekijk nu al onze e-sigaretten en lees ook eens ons blog