Waarom is een cv controle van groot belang voor de sollicitatie?

Je CV Laten controleren

Na vijf keer je cv controleren, verwacht je dat het wel goed zit. Is dat ook wel daadwerkelijk zo? Laat een kenner je cv eens controleren en bepaal op basis daarvan of het ook daadwerkelijk voldoende is.

Je cv door meerdere personen laten checken, kan nooit geen kwaad. Zelf weet je van te voren wat er gaat komen, daardoor lees je snel over dingen heen. Wellicht klinkt een bepaalde zinsvolgorde voor jou heel normaal, maar is het voor een ander niet te begrijpen. Een cv controle door een ander persoon is dus totaal niet verkeerd, maar wie?

CV Controle door een kennis

Iemand die voor het eerst je cv leest, ziet vaak wat slordigheidjes die jij niet gezien hebt omdat je er enorm intensief aan hebt gewerkt. Vraag een familielid of kennis om dit voor je te bekijken. Deze persoon dient natuurlijk wel goed te zijn in spelling en grammatica.

CV laten controleren door een recruiter

Een recruiter beoordeelt per dag enorm veel cv’s en weet dus of iets positief of negatief oogt. Heb jij toevallig een recruiter in je netwerk?

Voorbeeld CV op bijvoorbeeld Monsterboard

Je kunt de voorbeeld cv’s van Monsterboard als werkzoekende perfect als meetinstrument gebruiken voor jouw cv. Vul je eigen gegevens in en pas iedere keer de inhoud aan op de openstaande vacature.

Professionele cv schrijvers

Er zijn genoeg personen te vinden die het maken van een sollicitatiebrief of CV tot kunst hebben verheven en waarvoor dit ook nog eens een dagelijkse bezigheid is. Zij zien op een objectieve manier of jouw werkverleden past en schrijven daardoor een cv die geheel anders is dan die van jou. Je hoeft dit natuurlijk ook niet bij iedere cv te laten doen, maar door een keer een goede basis te ontvangen, kun je daarna ook bij andere sollicitaties vooruit. Laat dit gewoon doen bij jouw droomfunctie en wellicht heb je wel geen andere sollicitatie meer nodig!
Ben je daarne helemaal tevreden met je cv? Dan is de volgende stap een goede sollicitatiebrief schrijven, die je natuurlijk ook kan laten nalezen door iemand anders. Een solliciatiebrief laten controleren heeft natuurlijk dezelfde gang van zaken als een cv controle.

Succes met het sollicitatieproces!