Het beste dieet kiezen

Wanneer je op zoek bent naar de gouden tip wat het beste dieet voor jou, is hier niet één antwoord op te geven. Het verschil namelijk per persoon wat het beste dieet is. Dit hangt bijvoorbeeld af van jouw voorkeur om te diëten, de reden en jouw huidige levensstijl. Vandaar dat het lastig is om deze vraag eenduidig te beantwoorden. In dit artikel geef ik daarom een aantal tips om het beste dieet voor jouzelf te kiezen. Het is daarna aan jou om te kiezen wat het beste bij jou past, en natuurlijk ook om het dieet te volgen.

Welk dieet past bij jou?

Wat is voor jou de reden om een dieet te kiezen? Wil je gezonder eten, afvallen, ben je intensief gaan sporten? Of is het een combinatie van oorzaken? Wat de reden dan ook is, het gaat er om dat jij je er uiteindelijk prettig bij voelt, zodat je de nieuwe levensstijl omarmt. Stel, je houdt erg van koken, dan is het bijvoorbeeld fijn dat je een kookboek met gezonde recepten aanschaft. En op die manier een dieet volgt. Ben je sportief ingesteld en wil je een paar kilo kwijt? Tegenwoordig zijn er vele apps te downloaden voor zowel iPhone als Android smartphones. Deze apps houden je lichaamsbeweging bij, je kan invoeren wat je per dag eet, etc. Je hebt hierdoor dagelijks inzicht in wat je inneemt en verbrandt. Als deze verhouding niet juist is, kan je zelf hier direct wat aan doen.

Ga niet rigoreus lijnen!

Een dieet volgen betekent dat je een ander (gezonder) eetpatroon en beweegpatroon aanneemt. En dat dit de normale gang van zaken wordt, en je niet beter weet. Dit heeft als groot voordeel dat je niet het idee hebt dat je een dieet aan het volgen bent, dat je moet volgen. Dit is gedoemd te mislukken! Hetzelfde effect is zichtbaar als je gaat lijnen en opeens veel minder gaat eten. Na een paar dagen (of weken als je echt volhoudt) krijgt je hongergevoel steeds meer de overhand. En je zal jezelf weer gaan volproppen met (slecht) eten. Met als resultaat dat je meer bent aangekomen dan dat je was afgevallen. Voorkom dus het jojo-effect bij extreem lijnen, maar ga voor het beste dieet dat bij jou past! Nog geen idee wat bij jou past aan dieet? Vind hier de top 10 beste dieetvormen. Ik weet zeker dat er een dieet vorm bij zit die bij jou past!