Autoleningen tegen saloncondities onder 1% JKP!

Autosalon 2018: het startsein voor een goedkope autolening

Het Autosalon is traditioneel een periode waarin banken hun beste beentje voor zetten. De consument is op zoek naar een nieuwe wagen en kan immers hiervoor een autofinanciering nodig hebben. Daarnaast kan het zo zijn, dat geld lenen voor de aanschaf van een wagen aantrekkelijker is dan eigen spaarmiddelen aanwenden, zeker met de huidige lage rentevoeten.

KBC trapt als eerste af, maar Beobank wederom de goedkoopste!

Vorige week is KBC als eerste gestart met het aanbieden van een autolening onder de 1% JKP, namelijk 0,85%. Kort daarna volgede Belfus met hetzelfde rentetarief. Dit leek al een zeer scherp aanbod, maar kort daarna kwam Beobank met de onwaarschijnlijke rentevoet van 0,65%. Beobank heeft wat dat betreft een reputatie hoog te houden. Tijdens het Autosalon 2017 was de Beobank autolening tegen 0,89% namelijk het goedkoopst.

Tweede week Autosalon 2018: nog meer banken met een autolening onder 1% JKP

Waar verleden week het aantal banken met een autolening onder 1% JKP beperkt bleef tot 3 (KBC, Belfius en Beobank), hebben wij geconstateerd dat een groot deel van de andere banken hun rentevoet deze week ook (behoorlijk) hebben verlaagd.

Dankzij vergelijkingswebsites zoals AutoleningBelgie.be is het zeer gemakkelijk om de rentevoet van de verschillende banken te vergelijken. Hierdoor is de consument minder afhankelijk van de lokale media geworden om een keuze te maken. Deze transparantie heeft gezorgd voor meer concurrentie tussen de banken. Wij zien dan ook dat de rentevoet voor een autolening van verschillende aanbieders kort bij elkaar liggen. Maar als je alle banken vergelijkt, zijn er toch nog behoorlijke verschillen!

Op dit moment zijn er maar liefst 7 banken (zie het overzicht hieronder) met een autolening onder de 1%, waarbij Beobank overigens nog steeds de goedkoopste autolening aanbiedt. Daarnaast zijn er een aantal banken die hun rentetarief hebben verlaagd om het verschil met andere aanbieders zo klein mogelijk te houden.

Beobank0,65%
Belfius0,85%
KBC0,85%
Record Bank0,89%
BNP Paribas Fortis0,90%
Fintro Bank0,90%
ING0,95%

Bekijk hier de actuele rentevoet van 27 banken.