Actiepunten bedrijfspand

Gefeliciteerd, je bent je eigen bedrijf gestart! Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken om goed van start te gaan. We noemen een aantal actiepunten die je niet moet vergeten. De actiepunten hebben te maken met een eventueel bedrijfspand dat je bezit.

Het regelen van gas water en licht

In een bedrijfspand is het belangrijk dat het binnen warm is en dat er licht en water is. Regel daarom ruim op tijd dat je gas water en licht hebt. Er zijn veel zakelijke aanbieders op het gebied van energie. Vergelijk ze met elkaar op hiervoor speciale vergelijkingssites. Vraag ook zeker om korting als je in zee gaat met een energiemaatschappij. Als je energie afsluit voor een bedrijfspand voor een langere periode gaan bedrijven hier vaak op in. Een goede en betrouwbare aanbieder van zakelijk energie is Gazprom Energy. Bedenk je voor het afsluiten goed of je wil gaan voor vaste of variabele energie. Bij vaste energie betaal je elke maand een vaste prijs, ongeacht of de energieprijzen omlaag gaan of niet. Bij variabele energie zijn je energiekosten afhankelijk van de huidige energietarieven.

Verzekeringen

Als je een bedrijfspand hebt, is het cruciaal dat je dit goed laat verzekeren. Hiervoor is nu de bedrijfspand verzekering. Dit is een zakelijke verzekering die je bedrijfspand dekt voor zaken zoals brand, storm of blikseminslag. Op deze manier voorkom je veel financiële schade. De inventaris van je bedrijf wordt hier echter niet mee gedekt. Hier is een inventaris- en goederenverzekering voor nodig. Laat je in ieder geval altijd goed verzekeren, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Verhuizen

Het verhuizen van alle spullen naar je bedrijfspand is een hoop werk. Je kunt ervoor kiezen om deze verhuizing zelf te regelen, maar je kunt ook een professioneel bedrijf inschakelen dat gericht is op het verhuizen van een bedrijf. Dit scheelt jou een hoop werkzaamheden en tijd. Deze tijd kun je besteden aan werkzaamheden die belangrijker zijn. Een verhuizer neemt je erg veel uit handen. Niet alleen het verhuizen van spullen wordt voor je gedaan, ook het regelen van bijvoorbeeld de schoonmaak of ICT is een optie. Lees voor je in zee gaat met een bedrijf goed de recensies, zodat je zeker weet dat je met een ervaren verhuizer in zee gaat.