Accu schuurmachines steeds populairder

Accu schuurmachines worden steeds populairder bij klussers. Momenteel is het aanbod nog redelijk beperkt en zijn de vermogens nog erg laag. Dit betekent echter niet dat de accu schuurmachine niet populair is, want de accu schuurmachines worden steeds vaker gekocht. Langzaam maar zeker gaan steeds meer klussers deze nieuwe manier van schuren ontdekken. Maar er is nog een lange weg te gaan. Momenteel worden er alleen nog maar delta schuurmachines geleverd in accu variant. De schuurmachines met een groot vermogen blijven helaas nog achter, maar waarom is dat eigenlijk zo?

Accu bandschuurmachine

Waarom duurt het zolang voordat er een accu bandschuurmachine verkrijgbaar is? Allereerst moet je beseffen dat een bandschuurmachine nogal veel vermogen verbruikt. Ook wordt deze machine ingezet voor langdurige en zware werkzaamheden. Dit zijn twee belangrijke factoren waarom een accu bandschuurmachine nu nog niet bestaat. Accu’s hebben momenteel nog maar een beperkte capaciteit oftewel energie die ze kunnen opslaan. Er bestaan wel accu’s die het in zich hebben, maar die zijn vaak zwaar en te groot om mee te werken.

Accu delta schuurmachine

Een delta schuurmachine wordt vaak geleverd in accu variant. Deze schuurmachine hebben vaak een compacte vorm en hebben geen hoog vermogen nodig. Door dit lage vermogen is er dus ook minder energie benodigd. Hierdoor zijn delta schuurmachines geschikt om op basis van een accu te kunnen schuren. Ook wordt het gewicht niet onnodig zwaar en de accu is vaak mooi in de schuurmachine verwerkt.

Handpalmschuurmachine

De handpalm- of vlakschuurmachines hebben ook een vermogen die vaak geschikt is voor een accu. Wel moet hiervoor nog veel gebeuren, want een vlakschuurmachine wordt vaak gebruikt voor het schuren van grote oppervlakken. Als de tijd daar is en de accu meer capaciteit krijgt, dan zullen ook deze schuurmachines vaker worden verkocht met een accu. Tot die tijd moeten we het helaas doen met de accu schuurmachines die er momenteel zijn.