5 redenen om te kiezen voor een baan in de bouw

Werken in de bouw heeft ontzettend veel voordelen. Moet jij binnenkort beslissen wat je later wil worden? Of werk je al in de bouw en twijfel je of het nog wel iets voor jou is? De bouw is zeker een sector met ontzettend veel mogelijkheden. In deze blog geven we je 5 redenen om te kiezen voor of te blijven werken in de bouw. 

Zekerheid op werk

Veel sectoren hebben te lijden gehad onder de crisis. De werkgelegenheid nam af en de zekerheid op een baan werd minder. Maar in de bouw is dat zeker niet het geval! In de bouwsector steeg het aantal vacatures namelijk alleen maar. De bouw trekt aan, en er wordt verwacht dat het aantal werknemers in de bouw de komende jaren nog verder zal toenemen. Als je gaat werken in de bouw, heb je dus zekerheid op werk. Daarnaast zijn er genoeg leuke vacatures om uit te kiezen. Zo zit er altijd wel iets bij wat bij jou past!

Afwisselend werk

Ook is het werk in de bouw heel afwisselend. Vooral voor mensen die er niet van houden om een hele dag achter een computer op kantoor te zitten, is dat heel fijn. In de bouw doe je allerlei verschillende dingen. Je hebt contact met klanten, ontwerpt nieuwe projecten, bedenkt oplossingen voor problemen en puzzelt met nieuwe technieken. Bovendien werk je aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Soms op kantoor en soms lekker buiten. In de bouw is het werk dus ontzettend afwisselend. Verder zijn er verschillende bouwopleidingen die je kunt doen. Wil je metselaar, stukadoor of timmerman worden? Dan is er altijd een bouwopleiding die hierbij past.

Sociaal werk

Als je kiest voor werken in de bouw, krijg je heel veel te maken met collega’s. Werken in de bouw doe je dus echt samen. Er wordt samengewerkt tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, maar ook tussen collega’s onderling. Werknemers in de bouw zijn vaak betrokken met elkaar en dat draagt bij aan een fijne sfeer. Bovendien is het gewoonweg heel gezellig!

Creëren van projecten

Daarnaast is het leuke van de bouw dat je echt iets creëert. Of het nou gaat om een huis, een kantoor of een weg, in de bouw maak je iets. Elke keer als je hier voorbij fietst of rijdt, kun je trots zijn op wat je hebt gecreëerd. En heb je later kinderen of misschien wel kleinkinderen? Zij zullen het prachtig vinden om te zien wat papa of opa heeft gebouwd.

Innovaties in de bouw

In de bouw vinden een heleboel innovaties plaats. In sneltreinvaart volgen nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar op. En als je in de bouw werkt, ben jij degene die daar het eerst mee aan de slag mag gaan. Het is ontzettend leuk om te werken met een pas nieuwe software of nieuwe methode.