3 punten waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe waterschoenen!

De vakanties komen er weer aan en veel mensen zoeken een nieuw avontuur op in het binnen- of buitenland. Waterschoenen zijn er om je te beschermen bij deze avonturen. Wel zijn er 3 punten waar je goed op moet letten bij je nieuwe aankoop zodat je een miskoop voorkomt!

Materiaal

Het materiaal van de waterschoen is zeer belangrijk. Kijk goed of het materiaal stevig genoeg is om je voet te beschermen van takjes, steentjes, zeewier en eventueel vissen of schelpdieren! Let er goed op dat de zool van de waterschoenen stevig genoeg is en dat er dus geen steentjes door de zool heen kunnen komen. De upper van de waterschoen moet water doorlatend zijn. Hierdoor kan je je sneller voortbewegen door het water. Ook moet het materiaal van de schoen licht zijn.

Maat

Kies voor de goede maat waterschoen! Een hele belangrijke factor bij het voorkomen van blaren en irritatie op de voet. Wanneer je een te grote maat waterschoen uitzoekt krijg je ruimte over in de waterschoen. Hierdoor kan je voet nog vrij bewegen in de waterschoen, dit wil je voorkomen. Dit geldt ook voor de kleinere onder ons. Let goed op met kopen van waterschoenen voor kinderen dat de pasmaat goed voelt. Controleer voor de zekerheid nog even de pasvorm van uw kind.

Kwaliteit

Misschien een ietwat algemeen punt om op te letten, maar we kunnen er niet genoeg nadruk op geven. Hoe is de algemene kwaliteit van de hele waterschoen. Stel je voor dat er een glasscherf op de bodem van een troebel meer ligt en je stapt hier op. Kan de zool van de waterschoen dit aan? Denk aan de gevolgen van een worst-case scenario. Let dus vooral bij aankoop op de zool, hoe goed de waterschoen in elkaar is gezet en het materiaal van de waterschoen.

We hopen dat je nu genoeg informatie hebt om waterschoenen te kopen. Als het goed is kan je nu met een gerust hart